Pomega Enerji Kredi Lityum İyon Pil Hücresi Giga Fabrikası Pomega Enerji Depolama
İlhan Alpdağ / VakıfBank Kurumsal Krediler Başkanı, Sami Aslanhan / Pomega Yönetim Kurulu Başkanı, Hasan Hepkaya / TSKB Genel Müdür Yardımcısı

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri , Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde devreye aldığı Lityum İyon Pil Hücresi Giga Fabrikası için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve VakıfBank’tan 80 milyon dolarlık kredi desteği aldı.

Türkiye’nin enerji depolama teknolojileri alanındaki liderlerinden biri Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. (Kontrolmatik’in (KONTR) %100 iştirakidir), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde Lityum İyon Pil Hücresi Giga Fabrikası’nı açtı. Bu büyük tesisin finansmanını güvence altına almak için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve VakıfBank’tan 60 milyon dolar yatırım kredisi ve 20 milyon dolar işletme kredisi olmak üzere toplamda 80 milyon dolarlık kredi desteği aldı.

Yeşil teknolojilerle çevre dostu üretim

Pomega Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hepkaya ve VakıfBank Kurumsal Krediler Başkanı İlhan Alpdağ’ın katıldığı kredi anlaşması töreni, Türkiye’nin yeşil enerji geleceğine büyük bir destek sağlıyor.

Pomega Lityum İyon Pil Hücresi Giga Fabrika, toplam 100 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi ve sadece bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu fabrika, özellikle rüzgar ve güneş gibi öngörülemeyen yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip enerji santralleri için güvenilir bir enerji depolama çözümü sunarak temiz enerji üretimine denge ve esneklik sağlayacak.

VakıfBank’ın finansman desteği ile ilk faz tamamlandı, ikinci fazın tamamlanmasıyla birlikte enerji santralleri, ulusal şebekeler ve büyük ölçekli depolama faaliyetleri için üretim yapacak. Bu, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak ve yıllık 3 GWh kapasiteye ulaşacak olan fabrika, toplamda 600 kişiye istihdam sağlayacak.

Türkiye’nin enerji depolama sektöründeki bu önemli gelişme, yeşil enerjiye olan taahhüdünü gösteriyor ve ülkenin sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşmasına pay sahibi olacak.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Kontrolmatik’in lityum iyon fabrikası üretime başladı” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.