Sıfır Emisyon Günü Karbon Ayak İzi Azaltma Sürdürülebilir Gelecek

Bugün, Dünya Sıfır Emisyon Günü kutlamak için buradayız!

Dünya Sıfır Emisyon Günü, dünyamızı sera gazlarından kurtarmak için bir şanstır. Her birimizin katkısıyla daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için harekete geçme zamanı geldi. Karbon ayak izimizi azaltmak artık hayati bir öneme sahip.

Bu özel gün, Nova Scotia, Kanada’dan Ken Wallace tarafından 2008 yılında tasarlandı. Amacı, dünya çapındaki sera gazı emisyonlarına bir gün ara vermek ve bu konuda farkındalık yaratmak. Sara gazı emisyonları arasında fosil yakıtlarla ısınma ve fosil yakıtlar kullanılarak üretilen elektriği kullanma gibi faaliyetler bulunmakta.

Sıfır Emisyon Günü Karbon Ayak İzi Azaltma Sürdürülebilir GelecekKüresel ısınma ve iklim değişikliği, gezegenimizin karşı karşıya kaldığı en büyük tehtit haline dönüşüyor. Paris Anlaşması, küresel ısınmayı 2°C’nin altında, mümkünse 1,5°C ile sınırlamayı hedeflemekte. Bu hedeflere ulaşmak için ise net sıfır karbondioksit emisyonuna yönelik çabaları hep birlikte hızlandırmalı ve desteklemeliyiz.

Enerji sektöründen kaynaklanan karbondioksit emisyonlarının büyük bir kısmını oluşturduğunu göz önünde bulundurarak, enerji dönüşümü ve emisyon azaltım hedeflerini daha hızlı bir şekilde uygulamalıyız.

Net sıfır karbondioksit emisyonuna ulaşmak için neler yapabileceğimize gelince, elektrik üretiminde fosil yakıtların kullanımını azaltmalı, enerji ve kaynak verimliliği önlemlerini hayata geçirmeli, yeşil ve temiz enerji kaynaklarını teşvik etmeli, elektrikli araçlara yönelmeli ve gıda israfını önlemeliyiz.

Bugün, dünyanın dört bir yanındaki insanlar olarak, Dünya Sıfır Emisyon Günü’nü kutlarken bu önemli konuya dikkat çekmek ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için bir araya geliyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için hep birlikte çalışalım. Sıfır emisyon, sürdürülebilir bir geleceğin anahtarıdır.

Dünya Sıfır Emisyon Günü21 Eylül Dünya Sıfır Emisyon Günü

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.