Alman menşeili rüzgar türbini üreticisi Nordex 2016 yılında Türkiye’deki pazar liderliğini sağlamlaştırdı. 2016’da yaklaşık 350 MW devreye alarak toplam kurulu gücün yüzde 25’ini oluşturdu. Toplamda 1.5 GW kurulu güce ulaşan Alman türbin üreticisi, Türkiye’deki 6.1 GW’lık piyasa hacminin yaklaşık çeyreğini elinde bulunduruyor. Nordex 2016 yılında imzaladığı yeni sözleşmelerle de Türkiye’de oldukça iyi bir iş hacmi yakaladı. 220 milyon avro değerindeki projelerle önceki yıllarda yakalanan başarıyı devam ettirdi.

İNŞA HALİNDEKİLERDE PAYI YÜZDE 34
Nordex aynı zamanda inşaa aşamasındaki rüzgar santrallerinin türbin üreticilerine göre dağılımında da liderliği elinde bulunduruyor. TÜREB (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği) Ocak 2017 raporuna göre bu dağılımın yaklaşık 298 MW’lık kısmını Nordex türbinleri oluşturuyor. Bu da toplamda 860 MW’lık inşaa halindeki kapasitenin yüzde 34’üne denk geliyor.
Nordex Türkiye ve Ortadoğu Bölge Genel Müdürü İbrahim Özarslan, “Türkiye pazarına erken girişimiz sayesinde müşterilerimizle güçlü ilişkiler kurduk ve şimdi önde gelen oyuncularla kuvvetli bağlarımız var. İş ortaklarımız, uzun yıllara dayanan uluslararası deneyimimize değer veriyor.”

NORDEX 25 PAZARDA 21 GW KAPASİTEYE ULAŞTI
Grup, 25’in üzerinde pazarda yaklaşık 21 GW’lik rüzgar enerjisi kapasitesi tesis etti. 2016 yılında Nordex ve Acciona Windpower toplam 3.4 milyar avroluk gelir elde etti. Şirket şu anda yaklaşık 5 bin kişilik bir işgücünü istihdam ediyor. Ortak üretim kapasitesi Almanya, İspanya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’daki fabrikaları kapsıyor. Ürün portföyü, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardaki pazar gereksinimleri için özel olarak hazırlanmış olan, 1.5-3.6 MW sınıfındaki kara türbinlerine odaklanıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.