MOGAN Enerji Halka Arzı Yenilenebilir Enerji Yatırımı Türkiye Borsa İstanbul MOGAN Enerji

MOGAN Enerji (IST: MOGAN), Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji yatırımcılarından biri olarak, halka arzında büyük bir başarı elde etti.

Borsa İstanbul’a güçlü bir talep ile giriş yapacak olan MOGAN Enerji’nin halka açıklık oranı yüzde 10,76 olarak gerçekleşti. Şirketin halka arz büyüklüğü ise etkileyici bir 2,98 milyar TL olarak duyuruldu.

Borsa İstanbul, Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş.’ın 2.440.108.000 TL değerindeki paylarının Kotasyon Yönergesi’nin 8. maddesi uyarınca borsa listesine alındığını duyurdu. Ayrıca, 262.635.000 TL nominal değerindeki halka arz edilen şirket payları, 7 Mart 2024 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da, “MOGAN.E” kodu, 11,33 TL başlangıç fiyatı ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görecek Bu sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlendi.

Başvurular rekor kırdı

MOGAN Enerji’nin halka arzına olan ilgi dikkat çekiciydi. Talep toplama sürecinde 3,65 milyon başvuru gerçekleşirken, bu başvuruların 3,5 milyondan fazlası karşılandı. İş Yatırım ve TSKB liderliğindeki konsorsiyum, 28-29 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihlerinde pay başına 11,33 TL’den talep topladı.

MOGAN Enerji Halka Arzı Yenilenebilir Enerji Yatırımı Türkiye Borsa İstanbul MOGAN EnerjiYatırımcı profili ve katılım oranı

Halka arz sonuçlarına göre, bireysel yatırımcılar toplam payların yüzde 80’ini oluştururken, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılardan geldi. Bireysel yurt içi yatırımcılarından gelen talep, kurumsal yatırımcıların neredeyse 14 katı kadar oldu. Toplamda, halka arz edilen payların yaklaşık 4 katı talep ile karşılandı.

Portföy ve enerji kaynakları

MOGAN Enerji’nin mevcut portföyü tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Jeotermal, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi gibi çeşitli kaynaklardan elektrik üretimi yapan şirketin portföyü, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 21 adet enerji santralinden oluşuyor. Bu santraller arasında 9 adet RES, 8 adet JES ve 4 adet HES bulunmakta.

MOGAN Enerji Halka Arzı Yenilenebilir Enerji Yatırımı Türkiye Borsa İstanbul MOGAN EnerjiMemnuniyet ve gelecek hedefleri

MOGAN Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman, talep toplama sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada şirketin heyecanını paylaştı. “Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki önde gelen oyuncularından biri olarak, bu güçlü talepten oldukça memnunuz,” diyen Karaduman, şirketin büyüme yolculuğunda yeni ortaklarla birlikte daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.

MOGAN Enerji’nin halka arzında elde edilen başarı, Türkiye’nin enerji alanındaki sürdürülebilir geleceğine katkı sağlayacak ve yenilenebilir enerji sektörüne önemli bir ivme kazandıracaktır.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse MOGAN Enerji’nin Halka Arzı: Yenilenebilir enerji sektöründe yatırım fırsatı başlıklı makalemiz de inceleyebilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.