JERA, Belçika’nın lider rüzgar enerjisi şirketi Parkwind’i alıyor

Japonya’nın önde gelen enerji şirketlerinden JERA, yenilenebilir enerji portföyünü genişletmek ve karbon emisyonu hedeflerini karşılamak amacıyla Belçika’nın önde gelen offshore (deniz üstü) rüzgar enerjisi şirketi Parkwind’i 1,7 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor.

JERA, Parkwind’in varlıklarını portföyüne ekleyerek, Belçika’daki dört rüzgar çiftliği ve Almanya’da inşa edilen yeni bir rüzgar çiftliği gibi önemli projelere imza atacak. Bu satın alma işlemiyle JERA’nın yenilenebilir enerji portföyü, mevcut Tayvan ve Birleşik Krallık’taki rüzgar yatırımlarının yanı sıra, 2,2 GW’den 2,8 GW’ye çıkacak. JERA, Mart 2026 tarihine kadar yapacağı yeni satın almalarla yenilenebilir enerji portföyünü 5 GW’ye çıkarmayı hedefliyor.

Parkwind’in ise işletmede olan 771 MW kurulu gücündeki 201 adet deniz üstü rüzgar türbinin yanı sıra Almanya ve İrlanda’nın aralarında bulunduğu birçok ülkede 1,1 GW geliştirme aşamasında projesi bulunuyor.

Sürdürülebilir enerji geleceğinde öncü rol oynayacak

Parkwind’in rüzgar enerjisi projelerine dair bilgi ve tecrübesini, özellikle Asya’daki mevcut ve yeni projelerinde kullanmayı hedeflediğini belirten JERA’nın yurt dışındaki rüzgar enerjisi iş grubu başkanı Ken Matsuda, “Parkwind’in bilgi birikimine erişmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

JERA, enerji sektöründe sürdürülebilirliği hedefleyen bir şirket olarak, yenilenebilir enerji yatırımlarına büyük önem veriyor. JERA’nın bu satın alma işlemi, şirketin yenilenebilir enerji portföyünü genişleterek ve karbon emisyonu hedeflerine ulaşarak, enerji sektöründe önemli bir adım atması olarak görülüyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.