Ford Explorer_Lexie Alford

Ford, tamamen elektrikli yeni Explorer modelini tanıtmak için Lexie Limitless olarak bilinen influencer Lexie Alford ile anlaştı. Lexie’nin yapacağı bu iddialı dünya turu macerası, 1920’li yıllarda Ford’un Model T otomobili ile dünyayı dolaşarak rekor kıran Aloha Wanderwell’den esinlenildi.

Aloha Wanderwell 1922 ve 1927 yılları arasında 43 ülkeyi kapsayan yolculuğuyla dünyayı otomobille dolaşan ilk kadın olarak ezberleri bozmuştu. Wanderwell, Ford Motor Company’nin sponsorluğunda Ford Model T ile gerçekleştirdiği bu yolculuğu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeye hak kazanmıştı.

Bu yılın sonlarında başlayacak olan keşif gezisinde Lexie’nin zorlukları kucaklayacağı, birçok kültürden insanlarla tanışacağı ve olağanüstü güzelliğe sahip yerleri ziyaret edeceği gezinin tamamı sıfır emisyonlu Ford Explorer tarafından destekleniyor.

Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, “Aloha Wanderwell’in çığır açan gezisinden ilham alan bu macerada yeni Explorer ve Lexie Alford’un birlikte neler yapabileceğini göreceğimiz için çok heyecanlıyız. Yıllar önce Aloha’nın yolculuğunun bir parçasıydık ve o zamandan beri insanların tutkulu maceralara atılmalarına yardımcı oluyoruz ve elektrikli geleceğimizin bu cesur ruhu nasıl devam ettireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Lexie yeni gezgin nesillere öncü oluyor

Dünyadaki her ülkeyi ziyaret eden en genç kişi olarak tarihe geçen Lexie, sonsuz bir merakla ve Wanderwell’den aldığı ilham ile yeni bir gezgin neslin yolunu açıyor.

Ford, tıpkı 1920’lerde Wanderwell’i desteklediği gibi, Lexie Alford ile de sürdürülebilir seyahat tutkusunu desteklemek ve aynı zamanda elektrikli bir otomobille gerçekten neyin mümkün olduğunu sergilemek için iş birliği yapıyor.

Instagram’da @lexielimitless hesabıyla paylaşım yapan Lexie Alford, “Aloha Wanderwell’in öyküsü, yalnızca kadın gezginlerin engelleri aşması bakımından değil, birçok farklı yönüyle ilham veriyor. Bu inanılmaz yolculukta onun mirasına saygımı göstermek ve gerçekten ilham veren bir öncünün hikâyesini yeniden anlatmaya yardım etmek için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bugün dünya lansmanını yapan fütüristik yeni Explorer, Alman mühendisliğini çarpıcı Amerikan tarzıyla birleştiriyor. Hem sürücülerin hem de yolcuların kendi maceralarında bağlantıda kalmalarına ve konforlu olmalarına yardımcı olmak için akıllı teknolojilerle yaratıcı fikirleri birleştiren özellikleri taşıyor. Bu özellikler arasında gizli bir bölmeyi de saklayabilen hareketli dokunmatik ekran ve akıllı telefonlara kablosuz olarak bağlanan son teknoloji bağlantı bulunuyor. Tüm bu özellikler, sadece 25 dakikada 1 yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olma özelliğiyle bir arada sunuluyor.

Aloha’nın izlerini takip etmek

Aloha Wanderwell bir kâşif, bir film yapımcısı, bir eş ve bir anneydi. Cesur yolculuğu 16 yaşında Fransa’nın Nice kentinde başladı ve sonunda Mombasa, Kilindini Limanı’ndan eve dönüşü ile sona erdi. Gazyağının benzinin yerini aldığı ve makine yağı yerine ezilmiş muzlar kullanıldığı yolculuk boyunca Aloha zorlu koşullara uyum sağlamak zorunda kaldı.

Lexie’nin maceralarını yılın son aylarından itibaren şu adresten takip edebilirsiniz: https://twitter.com/FordNewsEurope, https://www.instagram.com/fordnewseurope/ ve https://www.youtube.com/fordnewseurope.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.