Ana Sayfa Etiketler Karbon emisyonu

Etiket: karbon emisyonu

Şehir içi taşımacılıkta elektrikli araca geçiş karbon emisyonunu önler

TruKKer İcra Kurulu Üyesi-Avrupa & BDT Genel Müdürü Hakan Arıkan “İstanbul'daki teslimat araçlarının elektrikliye dönüştürülmesi karbon emisyonunu olumlu etkileyecek” dedi.

DenizBank 845 milyon dolarlık yeşil ekonomi finansmanı sağladı

DenizBank, yenilenebilir enerji projelerine ve afet bölgelerindeki çiftçilere yönelik desteklerini artırarak, 845 milyon dolarlık sendikasyon kredisini başarıyla yeniledi. DenizBank, sendikasyon kredisini yüzde 134 oranında yenileyerek...

Yeşil enerji çağında, Ortadoğu piyasaları elektrikli araçlara geçiş yapıyor mu?

Ortadoğu elektrikli araç trendleri, sürdürülebilir yeşil ekonomi ve karbon emisyonları azaltma yollarını araştırıyor. Analiz için tıklayın.

Beta Gıda fabrika çatılarına 1,6 MW güneş enerjisi kurdu

Beta Gıda, Adana fabrikasının çatısına 3 bin 278 ve Trabzon fabrikasının çatısına 732 adet güneş paneli kurarak toplam 1,6 MW güneş enerjisi kurulu gücüne ulaştı.

IATA, “net sıfır” için yol haritasını açıkladı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havacılığın 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşması için kritik eylemlerin detaylandırılmasını amaçlayan bir dizi yol haritasını açıkladı.

Rüzgar ve güneş enerjisi G20 ülkelerinde kömürün yerini alıyor

G20 ülkelerinde rüzgar ve güneş enerjisinin payı yüzde 5’ten 13’e çıkarken 1,5 derece olan küresel iklim hedefi için önümüzdeki 10 yıl boyunca kömüre dayalı enerji üretiminde hızlı düşüş gerekiyor.

JERA, Belçika’nın offshore devi Parkwind’i alıyor

Japonya'nın önde gelen enerji şirketlerinden JERA, Belçika'nın önde gelen offshore (deniz üstü) rüzgar enerjisi şirketi Parkwind'i 1,7 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor.

OYAK lisanssız yenilenebilir enerji santralleri kuracak

OYAK, grup şirketlerinin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla lisanssız yenilenebilir enerji santralleri kuracak.

Aktif Bank elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacak

Aktif Bank kuracağı güneş enerjisi santrali (GES) ile kendi enerji ihtiyacını sağlarken gelecek 10 yılda da 13 bin ton karbon salımını engellemeyi hedefliyor.

Küresel elektrik talebi arttı, karbon emisyonları yükselişe geçti

IEA Elektrik Piyasası Raporu'na göre, geçen yıl 1,500 TWh talep artışı görüldü. Avrupa'da perakende elektrik fiyatları 2021'in son çeyreğinde, 2015-2020 ortalamasının 4 katına çıkarken, karbon emisyonları yüzde 7 arttı.