Ana Sayfa Etiketler Ev

Etiket: ev

Xiaomi’nin ilk elektrikli aracı SU7: Otomobil piyasasında yeni oyuncu

Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı SU7 tanıtıldı. Tesla ve Porsche ile rekabet edecek bu model, otomobil teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor.

BYD’nin yükselişi Tesla’nın elektrikli araç pazarındaki hakimiyetini sarsıyor

Çin merkezli otomobil üreticisi BYD, elektrikli araç (EV) alanında Tesla'ya meydan okuyor. İnovasyon ve erişilebilir fiyat politikaları sayesinde, BYD küresel EV pazarında liderliğe doğru...

Türkiye’de 3 bin 700 adet şarj istasyonu var

Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 17 Temmuz 2023 itibarıyla 3 bin 790 adet olurken, şarj noktası (soketi) sayısı ise 8 bin 1'e yükseldi.

Mercedes-Benz 2025 EV satış kampanyasında Çin odak noktası

Mercedes-Benz, 2025 yılından itibaren gerçekleştireceği elektrikli araç (EV) kampanyasında dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'i merkezine alıyor. 2025'ten itibaren, Mercedes-Benz'in tüm yeni araç platformları yalnızca elektrikli araçlardan oluşacak.

Norveç’te elektrikli araçların yükselişine rağmen petrol bağımlılığı sürüyor

Norveç, elektrikli araçlar konusunda dünya lideri bir ülke olarak öne çıkıyor. Yüksek vergi indirimleri ve teşvikler sayesinde Norveç, Tesla'nın pil gücüyle çalışan Model Y'sini...

Ford, Çin ile rekabet için devletten 9,2 milyar dolar yardım alacak

Elektrikli araç ve batarya üretiminde küresel yarışı Çin’e kaptıran Ford Motor’a, Biden hükümeti tarafından 9,2 milyar dolar mali destek veriliyor.

Hyundai en büyük üç EV üreticisinden biri olmayı hedefliyor

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük üç elektrikli araç üreticisinden biri olmayı hedeflediğini duyurdu.

Ford: Çin ile elektrikli araçlarda rekabete hazır değiliz

Ford Motor Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford Jr., Çin ile elektrikli araç üretimi konusunda rekabet etmek için henüz hazır olmadıklarını açıkladı.

Ford ve Tesla, rakip şarj istasyonlarına erişim sağlamak için anlaştı

Ford, Tesla ile anlaşarak 2024'ten itibaren rakip şarj istasyonlarına erişim sağlayacak. Elektrikli araçlar ve sürdürülebilirlik odaklı bu işbirliği, elektrikli araç pazarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bir evin tüm elektriği için 5 kWh güneş sistemi yeterli

100 metrekarelik bir ev yılda toplam 14 bin kWh enerjiye ihtiyaç duyuyor. Ortalama saatlik 5 kWh’lik bir güneş enerjisi elektrik üretim sistemiyle bir yıllık enerji ihtiyacının tamamı karşılanabiliyor.