Galata Wind Üretim
Galata Wind Üretim

Galata Wind (GWIND), Küresel Raporlama Girişimi (GRI Standards) Raporlama Standardı’nın kapsamlı raporlama düzeyinde hazırlanan ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Rapor, Türkiye’de kendi sektöründe SASB (Sustainability Accounting Standards Board) tarafından hazırlanan Sektörel İndeksi de içeren ilk rapor olma özelliği de taşıyor. Galata Wind 2022 Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin paydaşları için finans dışı alandaki bilgilere en şeffaf biçimde ulaşma olanağı sunuyor.

Burak Kuyan: “Sürdürülebilirlik stratejimizde kararlıyız”

GALATAWIND - GWINDGalata Wind CEO’su Burak Kuyan şunları söyledi: “İleriye baktığımızda, dünyanın iklim değişikliği, sosyal eşitsizlik ve yönetişim sorunları da dahil olmak üzere benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğunun farkındayız. Bununla birlikte, sürdürülebilirlik stratejimizde kararlıyız, önümüzdeki yıllarda yaratmaya çalıştığımız bu olumlu değişimi sürdürülebilirlik raporlarımızla paydaşlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmayı, operasyonel verimliliğimizi artırmayı, toplumsal ve çevresel sorunları ele almak için paydaşlarımızla iş birliği yapmayı da sürdüreceğiz.”

Sürdürülebilirlik raporu, Galata Wind’in temiz ve yenilenebilir enerji çözümlerini, çevresel etkiyi azaltmak ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için devam eden çabalarını özetliyor. Önemli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) metriklerini ve şirketin bu alanlardaki girişimlerini kapsamlı bir biçimde içeren rapor, şirketin uzun vadeli sürdürülebilirlik ve sorumlu iş uygulamaları taahhüdünü de sergiliyor.

Karbon emisyonunu 400 bin ton azalttı

Galata Wind Sürdürülebilirlik Raporu’nda ayrıca şirketin tüm o

Galata Wind Üretim

perasyonlarında %100 yenilenebilir enerji kullanımına ulaştığı ve bu sayede karbon emisyonunu yılda 400.000 ton azalttığı da görülüyor. 2022 yılında yenilenebilir kaynaklardan toplam 793 bin 291 MWh elektrik üretimi yapan Galata Wind, ilk sürdürülebilirlik raporu kapsamında İklim Değişikliği Politikası ile Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Politikası’nı da paydaşlarına açıklayan şirketlerden birisi oldu.

Türkiye’nin ilk yeşil halka arzı olarak kaydedilen Galata Wind’in bu girişiminden sonra 2022 yılında kurumsal yönetim uyum notu 9,4 olarak açıklanmıştı. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne de dahil olan şirket aynı zamanda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 45 milyon dolarlık sürdürülebilirlik kredisi anlaşmasına imza attı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.