GENSED

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Resmi Gazete’nin 31 Aralık 2022 tarihli 5’inci mükerrer sayısında yayımlanan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında bir açıklama yayınladı.

Açıklamada farklı dağıtım veya görevli tedarik şirketleri bölgelerindeki üretim ve tüketim noktalarına yönelik mevcut veya yeni yatırımlar için yapılabilecek başvurulara dair güncel durum bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca bu kapsama girecek lisanssız yatırımlarına yönelik mahsuplaşma altyapısının hazırlanma süresinin uzatıldığı bilgisi de verildi.

Yönetmelik ile mahsuplaşmaya imkan sağlanmıştı

1 Ekim 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile lisanssız elektrik üretim yatırımlarının kapsamı, tüketim ve üretim noktalarının farklı dağıtım ya da görevli tedarik şirketi bölgeleri içinde yer alabilmelerine imkan sağlayacak şekilde genişletilmişti. Yönetmelik ile farklı noktalarda gerçekleşen üretim ile tüketimlerin mahsuplaşılmasına da imkan sağlanmıştı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.