Ana Sayfa Etiketler IEA

Etiket: IEA

Küresel temiz enerji yatırımları 3 trilyon dolara ulaştı

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) "Dünya Enerji Görünümü" raporuna göre, 2020 ile 2023 arasında temiz enerji yatırımları 2 trilyon dolardan fazla artarak 3 trilyon dolara ulaştı.

Dünyada 2,3 milyar insan yemeğini halen ilkel yöntemle pişiriyor

Dünya genelinde 2,3 milyar insan yemek hazırlamak için odun kömürü, odun, kömür, tarımsal atık ve hayvan dışkısı gibi ilkel yöntemler kullanıyor ve bu süreçte zararlı dumanları soluyor.

Dünyada dağıtık güneş enerjisi PV kurulumları hızla artıyor

Dijital teknolojiler sayesinde dünyada dağıtık güneş enerjisi PV kurulumlarının 2024 yılında yüzde 30 artarak 140 gigavat'a ulaşması bekleniyor.

Aşırı sıcaklar elektrik şebekelerini zorluyor

IEA’ya göre, aşırı sıcaklar nedeniyle klima kullanımının artması elektrik şebekelerini zorlarken, soğutma ihtiyacı en sıcak bölgelerde elektrik pik talebinin yüzde 70'ini oluşturabiliyor.

Enerji dönüşümü kritik minerallere olan talebi artırıyor

Enerji dönüşümünde kullanılan kritik mineraller piyasasının toplam büyüklüğü 2017-2022 döneminde iki kattan fazla artarak 320 milyar dolara ulaştı.

Elektrikli araçlar petrol talebini azaltacak

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, ulaştırma sektöründeki petrol tüketimi, elektrikli araçların yaygınlaşması ve biyoyakıt kullanımı sayesinde 2026'dan sonra azalmaya geçecek.

Küresel yenilenebilir enerjideki artış 440 GW ile rekor kıracak

Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre, dünyada yenilenebilir enerji kapasitesinin bu yıl 440 GW ile rekor büyüme göstereceği ve bu artışın yüzde 65'inin güneş enerjisinden sağlanacağı öngörülüyor.

Güneş enerjisine günde 1 milyar dolar yatırım yapılacak

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Dünya Enerji Yatırımları raporuna göre, yenilenebilir enerji yatırımları bu yıl 650 milyar doları bulacak ve bunun 380 milyar doları güneş enerjisine yapılacak.

Enerji krizi daha temiz gelecek için dönüm noktası olabilir

IEA tarafından yayınlanan Dünya Enerji Görünümü 2022 raporuna göre, fosil yakıtlara talep ilk kez durağanlık gösterirken, enerji krizi daha temiz ve daha güvenli bir geleceğe doğru tarihi bir dönüm noktası olabilir.

Atılım Gündemi Raporu: “Net sıfıra ulaşmak için işbirliği şart”

Uluslararası Enerji Ajansı (EIA) ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) tarafından hazırlanan ilk yıllık Atılım Gündemi Raporu (Breakthrough Agenda Report) yayınlandı.