Enerjisa Enerji

Enerjisa Enerji, 2021 yılı “Sürdürülebilirlik Raporu’nu” yayımladı. Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (International Integrated Reporting Council- IIRC) tarafından yayımlanan uluslararası çerçeve ve GRI Standartları “temel” seçeneğine uyumlu olarak hazırlanan raporda İklim Değişikliği ve Karbon Yönetimi şirket ve paydaşların görüşleri doğrultusunda birinci öncelik olarak belirlendi.

Enerjisa Enerji, sektöründeki risk ve fırsatları etkin bir şekilde yönetmek amacıyla 2021 yılında Çevresel Sosyal ve Yönetimsel (ÇSY) çerçevesini düşük karbonlu büyüme, kentleşme ve müşteri odaklılık, deregülasyon, dağıtık üretim ve dijitalleşme gibi mega trendleri iş yapma şeklini kökten değiştirme potansiyeline sahip beş sektörel trendi dikkate alarak revize etti.

Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performanslarını her geçen gün daha da geliştirdiklerini belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “İş stratejisiyle bağlantılı bir ÇSY çerçevesi geliştirmek artık çok önemli. Risk ve fırsatlarımızı etkin bir şekilde yönetmek amacıyla 2021 yılında ÇSY çerçevemizi mega trendler doğrultusunda revize ettik ve stratejik çerçevemiz içerisinde sürdürülebilirlik yaklaşımımızda Etki Odaklı İş Modeli, Toplum İçin Etki ve Gezegen İçin Etki olmak üzere üç alana odaklanıyoruz” dedi ve ekledi: “Sürdürülebilirlik yaklaşımımız ürün ve hizmetlerimizin etkisine odaklanarak, düşük karbonlu, daha temiz ve daha yeşil bir enerji sektörüne dönüşüm fırsatlarından yararlanmamıza, tedarik zincirinin dayanıklılığını artırmamıza ve insanları eşit olarak güçlendirmemize yardımcı oluyor.”

Sürdürülebilirlik yatırımları artıyor

Şirketin sürdürülebilirlik yatırımları, geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 119 oranında artırarak 330 milyona ulaştı. Enerjisa Enerji’nin sürdürülebilirlik yatırımlarının büyük bir kısmını güneş enerji santralleri, enerji verimliliği uygulamaları ve elektrikli araç şarj istasyon ağı Eşarj’a yönelik yatırımlar oluşturuyor.

Raporla ilgili görüşlerini sunan Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Michael Moser , “Enerjisa olarak amacımız açık ve net. Müşterilerimizi ve sektörleri enerjiyle buluşturmak ve gelecek nesiller için Türkiye’de daha iyi, daha temiz ve daha güvenli bir enerji geleceği sağlamak. Bu sebeple Yeni Enerji Dünyası’nı Türkiye’de inşa etmeye kendimizi adadık.

2021 yılında şebeke altyapımızı genişletmeye devam ettik. Elektrik dağıtım şebekelerimize 2020 yılına göre yüzde 56 artışla 2,8 milyar TL yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız kesintisiz enerji sağlama taahhüdümüzü gösteriyor” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.