DenizBank ve hissedarı Emirates NBD (ENBD), Eren Holding ile toplam 400 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli ortak kredi (club loan) anlaşması imzaladı.
Hızlı bakış
- DenizBank ve Emirates NBD, Eren Holding ile 5 yıl vadeli 400 milyon dolarlık club loan anlaşması imzaladı.
- Finansman, enerji, kağıt, ambalaj, tekstil, perakende ve çimento sektörlerindeki yatırımları desteklemek için kullanılacak.
- Anlaşma, ENBD’nin Türkiye ekonomisine duyduğu güveni ve Eren Holding’in uluslararası finans çevrelerindeki itibarını pekiştiriyor.
- DenizBank, kurumsal finansman ve sürdürülebilir kalkınma odaklı stratejisini bu işlemle bir adım ileri taşıyor.
- Eren Holding, kaynağı uzun vadeli büyüme ve küresel rekabet gücünü artıracak yatırımlarda değerlendirmeyi hedefliyor.
Sağlanan finansman, Eren Holding’in enerji, kağıt, ambalaj, tekstil, perakende ve çimento sektörlerinde yürüttüğü uzun vadeli büyüme yatırımlarını destekleyecek. Anlaşma, Körfez Bölgesi’nin en büyük bankacılık gruplarından ENBD’nin Türkiye’ye yönelik stratejik güvenini de güçlendiren bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uzun vadeli finansman, sürdürülebilir büyüme yatırımlarını destekleyecek
Eren Holding, sağlanan kaynağı çok sektörlü faaliyet yapısı içinde stratejik yatırımlarına yönlendirecek. Bu kapsamda enerji ve üretim odaklı projelerin de finansman kapsamında yer alması bekleniyor. Finansmanın vade yapısı ve tutarı, Türkiye’de reel sektörün uzun vadeli yatırım kapasitesinin güçlenmesine katkı sunuyor.
DenizBank: “Reel sektörün sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek önceliğimiz”
İmza töreninde konuşan DenizBank Genel Müdürü Recep Baştuğ, anlaşmanın hem Türkiye ekonomisi hem de kurumun stratejik hedefleri açısından önem taşıdığını vurguladı:
“Eren Holding, çok sektörlü faaliyet yapısı ve uluslararası pazarlardaki konumu itibarıyla ülkemizin sanayi ve ticaret ekosistemine önemli katkılar sağlayan köklü kuruluşlardan biri. Reel sektörün finansmana erişimini desteklemek ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımları teşvik etmeyi öncelikli ele alıyoruz. Hissedarımız Emirates NBD’nin Türkiye’ye olan güveni de bu yöndeki motivasyonumuzu artırıyor.”
Eren Holding: “Küresel rekabet gücümüzü pekiştirecek”
Eren Holding CEO’su Emir Eren ise sağlanan finansmanın şirketin uzun vadeli büyüme stratejisine katkı sağlayacağını belirtti:
“Bu kredi anlaşması ile sağlanan kaynağın, faaliyette bulunduğumuz sektörlerde sürdürdüğümüz yatırımların etkinliğini artıracağına ve uzun vadeli büyüme stratejilerimizi destekleyeceğine inanıyoruz. Sağlanan uzun vadeli finansman, küresel ölçekte rekabet gücümüzü pekiştirmemize katkı sunarken operasyonel faaliyetlerimize de ek güç kazandıracaktır.”
Körfez kaynaklı uzun vadeli sermaye akışı güçleniyor
Anlaşma, ENBD’nin Türkiye’de büyüyen ekonomik rolünü ve uzun vadeli sermaye akışına yönelik artan ilgiyi gösteren önemli bir örnek olarak konumlanıyor. Son yıllarda Körfez bölgesinden Türkiye’ye yönelik finansman girişlerinin artması, sürdürülebilir büyüme ve yatırım odaklı projelere erişimin güçlendiğine işaret ediyor.
Uzun vadeli, sürdürülebilirlik odaklı bu tür kurumsal kredi anlaşmalarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye’nin yeşil büyüme hedefleri için yeterli mi, yoksa daha farklı finansman modellerine mi ihtiyaç var? Görüş ve sorularınızı aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın.
İlgili haberler
- DenizBank ve ENBD, OYAK Grubu ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı
- DenizBank’ın sürdürülebilirlik temalı sendikasyonuna 1 milyar doların üzerinde talep geldi
- DenizBank sürdürülebilirlik temalı 1,1 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı
- EBRD’den Türkiye’ye 750 milyon Euro Yeşil Ekonomi Geçiş kredisi
- Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 748 milyon dolarlık uygun koşullu enerji kredisi


















