Çimsa Afyon Fabrikası güneş enerjisi Güneş Enerjisi Santrali Yeşil Enerji Üretimi

Sabancı Holding bünyesindeki Çimsa Afyon fabrikası alanına 3,3 MW güneş enerjisi kurdu.

Projeyle yıllık 4,2 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek ve 3000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eşdeğer enerji sağlanacak. Çimsa, Türkiye’nin çimento sektöründeki en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kurarak enerji verimliliği ve çeşitliliğine önemli katkılarda bulunuyor.

Yeşil enerji ile çevreyi koruma hedefi

Çimsa’nın Afyon Fabrikası’nda hayata geçirdiği güneş enerjisi santrali, 50.000 m²’lik bir alanda yaklaşık 7.500 adet güneş panelini kullanarak yıllık 2000 ton karbondioksit (CO₂) tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Bu tasarruf, tam 2 milyon ağacın CO₂ nötrleme kapasitesine denk geliyor. Bu proje, sadece enerji verimliliğini artırmakla kalmayıp aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşımın göstergesi.

Sürdürülebilirlik ve karbon nötrlük misyonu

Çimsa Afyon Fabrikası güneş enerjisi Güneş Enerjisi Santrali Yeşil Enerji Üretimi
Çimsa CEO’su Umut Zenar

Çimsa CEO’su Umut Zenar, yenilenebilir enerji kaynaklarına verilen önemi şu sözlerle vurguluyor: “Mevcut teknolojilerin optimizasyonunun yanında yenilenebilir kaynaklardan elde ettiğimiz enerjiyi de artırmak için çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisi kullanım oranımız 2022’de %58,2 olarak gerçekleşirken 2030 yılında bu oranı %80’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Afyon ve İspanya GES projelerimizin tüm dünyanın ortak sorunu olan emisyonların azaltılması konusuna büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz.”

Çimsa’nın geniş portföyü ve inovasyon

Çimsa, Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden biri olarak sektöründe ön sıralarda yer alıyor. Şirket, gri çimentonun yanı sıra beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle inovasyon konusunda liderl durumda. Çimsa, Sabancı Holding’in finansal gücü ile uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürürken müşterilerinin ihtiyaçlarını zamanında ve eksiksiz karşılamak için pazar odaklı bir yaklaşım benimsemekte.

Yeşil enerji ile geleceğe bir adım daha yakın

Çimsa Afyon Fabrikası’nda hayata geçirilen bu güneş enerjisi santrali, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında önemli bir adımı temsil ediyor. Bu proje, Çimsa’nın gelecekte de çevresel etkisini azaltma ve sürdürülebilirlik konularında liderlik etme yolundaki kararlılığını yansıtıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.