????????????????????????????????????

Enerjinin verimli kullanılması konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen ÇEDAŞ, ‘Tasarruf Ediyorum’ projesini başlattı. Sivas, Tokat ve Yozgat’taki öğrenci ailelerinin katılacağı projede, 2017’de elektrik tüketimini 2016’ya göre en fazla düşüren ilk 10 aileye ÇEDAŞ bedava elektrik verecek. Projeye başvurular 1-20 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak.

“ENERJİ TASARRUFUNU SOSYAL SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ”
‘Tasarruf Ediyorum’ projesi hakkında açıklama yapan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlatarak bu bağımlılığın ekonomiye büyük bir yük oluşturduğuna vurgu yaptı. Enerji tasarrufunun enerjiyi etkin ve verimli kullanmak anlamına geldiğini hatırlatan Akboğa, gelişmiş ülkelerde enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmanın sosyal bir sorumluluk olarak hayata geçirildiğini aktardı.
Enerji varlıklarının günümüzde hızlı bir şekilde tükendiği ve enerji tasarrufunu hem bireylerin hem de kurumların maddi ve manevi sorumluluğu olarak değerlendirdiklerini ifade eden Akboğa, “Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan elektrik enerjisini, insanların kullanımına sunan bir kurum olarak enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak için bu yeni projeyi hazırladık. Proje kapsamında Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 2017 yılında, 2016’ya göre en fazla enerji tasarrufu yapan abonelerimizin 2018 yılındaki elektrik tüketiminin 3.000 kilovatsaate kadar olan bölümü şirketimiz tarafından karşılanacak” dedi.

TÜRKİYE’DE 24 AYLIK, ÇEDAŞ BÖLGESİNDE İSE 30 AYLIK TÜKETİM
Türkiye’de mesken abonelerinin yıllık ortalama elektrik tüketim miktarının 1.500 kilovatsaat olduğunu dile getiren Genel Müdür Akboğa, 3.000 kilovatsaat enerjinin bir mesken abonesinin yaklaşık 24 aylık elektrik tüketimine denk geldiğini, ÇEDAŞ bölgesinde ise 3.000 kilovatsaatlik enerjinin 30 aylık elektrik tüketimine eş değer olduğunu söyledi. Projeye dâhil olmak isteyen tüketicilerin mesken aboneliği olması ve ailesinde en az bir öğrenci bulunması gerektiğine dikkat çeken Akboğa, “2017 yılında en fazla elektrik tasarrufu yapan ilk 10 aileden 1’inci ailenin 3.000 kilovatsaat, 2’nci ailenin 2.000 kilovatsaat, 3’üncü ailenin 1.000 kilovatsaat, 4’üncü ve 5’inci ailenin 500 kilovatsaat, diğer ailelerin ise 200 kilovatsaatlik elektrik tüketimlerini ÇEDAŞ üstlenecek” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR 1 ARALIK 2017’DE YAPILABİLECEK
Projeye katılmak isteyen tüketicilerin Nisan ayı dâhil olmak üzere Aralık 2017’ye kadarki dönem içerisindeki 6 aylık (180 gün) elektrik tüketimlerini ibraz ederek ÇEDAŞ’a başvurabileceklerini belirten Ahmet Sait Akboğa, şirket teknik ekipleri tarafından yapılacak incelemeler sonrasında ibraz edilen dönemlerdeki elektrik tüketimlerinin 2016 yılı aynı dönemleri ile kıyaslanarak en fazla oranda enerji tasarrufu yapan öğrenci ailelerinin belirtilen fırsatlardan yararlanmaya hak kazanacağını söyledi. Başvuruların bizzat aboneler tarafından yapılacağını ifade eden Akboğa, “Öğrenci velisi ve mesken aboneliği olan tüm tüketicilerimiz belirtilen şartları belgelendirmek kaydı ile ‘Tasarruf Ediyorum’ projesine dahil olabilecek. 1 Aralık 2017 tarihinde başlayacak başvurular 20 Aralık 2017 tarihinde sona erecek” diye konuştu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.