JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) Jeotermalin önemi ve kullanımı, jeotermalin çevreye etkileri gibi konularda halkı bilinçlendirme toplantılarına başlıyor. “Jeotermal İle Yaşamak” konulu halkı bilinçlendirme toplantısı 11 Mart 2017 Cumartesi günü Aydın’ın Germencik ilçesinde Belediye Konferans Salonunda gerçekleşecek. Santral yatırımcıları, yerel yöneticiler, basın ve halkın da katılacağı toplantıda, JESDER Başkanı Ufuk Şentürk ve jeotermal sektörünün önde gelen yatırımcıları, jeotermal çalışmalar nedeniyle tedirgin olan yöre halkının ön yargılarını kırarak, sektör hakkında yanlış bilinenlere açıklık getirecek.

ÜST DÜZEY KATILIM
Jeotermal enerjinin çevreye olası etkileri ve santrallerde uygulanması kanunen zorunlu olan çevresel tedbirlerin ağırlıklı gündemi oluşturacağı toplantıya; Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ve İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü’ nün katılımı bekleniyor. Ayrıca, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden üst düzey yetkililer de toplantıda yer alacak.

UZMANLAR HALKA BİLGİ VERECEK
JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) Başkanı Ufuk Şentürk’ün açılış konuşmasını gerçekleştireceği toplantıda; Maren Enerji Genel Müdürü Mehmet Şişman, Karizma Enerji Genel Müdürü Kubilay Çevik ve Güriş Holding Efeler JES İşletme Müdürü Necati Bayrakoğlu halkı “Jeotermal çalışmalar için kullanılan arazi miktarı ve Yönlü Sondajlar”, “Yapılan Çalışmalarda Gözlenen Buhar Ve Gaz Salınımının İçeriği”, “Yatırımların Ekonomiye Katkıları”, “Yatırımcılar Tarafından Yapılması Planlanan Sosyal Projeler” “İkincil Jeotermal Yatırımlar (Isıtma-Soğutma, Seracılık, Termal Turizm)” gibi konularda bilinçlendirmeye çalışacaklar.

“JEOTERMAL TÜKENMEYEN TEMİZ ENERJİDİR”
Her fırsatta, Jeotermal enerjinin tükenmeyen, çevreye zarar vermeyen yerli ve yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu belirten JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, “Türkiye jeotermal elektrik üretim kapasitesi bakımından en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Üretilen elektrik 5 yılda 5 kat arttı ve ortalama büyüme hızı yüzde 50’lere ulaştı” dedi. Ülkemizin bu potansiyeli değerlendirmesi gerektiğinin her defasında altını çizen Şentürk, “yeraltından çıkan sıcak suyun kurulan tesislerde sadece ısısını kullanıyoruz, sonrasında re-enjeksiyon yoluyla bu suyu yeraltına geri gönderiyoruz. Çevreye ve doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden bu enerjiden yararlanıyoruz” diye konuştu.
Santral bölgelerinde yaşayan halkın da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Şentürk, “Dernek olarak Germencik’ deki “Jeotermal ile Yaşamak” adlı konferans başta olmak üzere, her platformda halkı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.