Alman otomobil üreticisi, elektrikli araç pazarında Tesla ve Çinli rakiplerine yetişmek istiyor

Tesla Almanya’daki fabrikasının karlılık oranları ile boğuşurken; BMW, Tesla ve Çinli elektrikli araç üreticileri rakiplerini yakalamak adına 2,2 milyar dolarlık yatırım yaparak Şenyang’da (Shenyang) fabrika açtı.

BMW’den 15 milyar yuan yatırım

BMW tarihinin en büyük yatırımı Çin'de yeni açılan elektrikli otomobil fabrikasıBMW’nin tarihindeki en büyük yatırımı olan Çin’in kuzey sanayi şehri Şenyang’daki bu fabrikanın, BMW ve yerel ortağı tarafından işletileceği açıklandı. Ortak girişimin yıllık toplam BMW üretimini %18 artıracağını şirketçe öngörülüyor.

BMW’nin Mart 2018’den bu yana Çin’deki başkanı ve CEO’su Jochen Goller, BMW’nin Çin devleti destekli Brilliance China Automotive Holdings Ltd. ile BMW Brilliance adıyla ortak kurduğu; BMW’nin Çin’de yer alan üçüncü otomobil fabrikası olan tesisin, şirketin elektrikli araç dönüşümünü hızlandırmada çok büyük bir rol oynayacağını belirtiyor.

Çin'deki BMW Başkanı ve CEO'su görevini yürüten Jochen Goller
Jochen Goller

BMW, Çin’de elektrikli araç pazarından daha çok pay alarak toplam satışlarının %40’ını Çin’de gerçekleştirmeyi hedefliyor. BMW gibi içten yanmalı motor ürün portföylerini çok uzun süreden beri geliştiren ve pazarlayan Avrupalı otomobil üreticileri, Çin’deki yerel rakiplerine klasik otomotiv üretiminde üstünlük sağlamışlardı. Fakat Elon Musk’ın Tesla’sı ve BYD Co. gibi yerel Çinli markalar, Çin’de gittikçe büyüyen ve toplam satışların büyük payını ele geçirmeye başlayan elektrikli araç pazarında çok öndeler. BMW bu yatırımı ile rekabet gücü kazanmak ve gelişen bu pazarda büyük oyuncu olmak hedefinde.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.