Aydem Yenilenebilir Enerji üretim durdurma kararı Yağmur HES ve Armağan HES lisans iadesi Aydem HES projeleri verimlilik ve fizibilite sorunları

Aydem Yenilenebilir Enerji üretim durdurma kararı Yağmur HES ve Armağan HES lisans iadesi Aydem HES projeleri verimlilik ve fizibilite sorunlarıAydem Yenilenebilir Enerji (IST: AYDEM), verimlilik ve fizibilite analizleri sonucunda, Yağmur HES ve Armağan HES projelerinin üretim lisanslarını iade etme kararı aldı. (KAP)

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, %100 sahibi olduğu Ey-tur Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Başat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. şirketleri altındaki Yağmur HES ve Armağan HES projelerinin, mevcut yatırımlara göre daha az verimli ve fizibil olmadığını değerlendirdi. Bu sebeple, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) üretim lisanslarının iadesi için başvuruda bulundu.

Projelerin değerlendirilmesi ve jisans iadesi

Aydem, söz konusu projelerin, planlanan yatırımlara göre beklenen verimliliği sağlayamadığını ve bu sebeple fizibil olmadığını belirtti. Şirketin açıklamasına göre, 13 Haziran 2024 tarihli ve 12688-3 sayılı EPDK Kurul Kararı ile Armağan HES’e ait EÜ/1904-5/1353 numaralı üretim lisansı ve aynı tarihli 12688-4 sayılı karar ile Yağmur HES’e ait EÜ/1565-5/1137 numaralı üretim lisanslarının iadesi onaylandı. Bu kararlar, 5 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mevcut büyüme planlarına etkisi

Şirket, bu kararın mevcut büyüme planlarını etkilemeyeceğini belirtti. Aydem Yenilenebilir Enerji, gelecekteki yatırımlarını daha verimli ve fizibil projelere yönlendirmeyi hedeflemekte.

Aydem Yenilenebilir Enerji üretim durdurma kararı Yağmur HES ve Armağan HES lisans iadesi Aydem HES projeleri verimlilik ve fizibilite sorunları KAP bildirimiKAP açıklaması ve detaylar

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Şirketimiz Aydem Yenilenebilir Enerji’nin %100 sahibi olduğu Ey-tur Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Başat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. şirketleri altında bulunan Yağmur HES ve Armağan HES projelerinin mevcutta planladığımız yatırımlara göre daha az verimli olduğu ve fizibil olmadığı değerlendirildiğinden EPDK’ya üretim lisanslarının iadesi başvuruları yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

EPDK kararları ve lisans iadeleri

  • Armağan HES: 13 Haziran 2024 tarihli ve 12688-3 sayılı EPDK Kurul Kararı ile EÜ/1904-5/1353 numaralı üretim lisansının iadesi onaylandı.
  • Yağmur HES: 13 Haziran 2024 tarihli ve 12688-4 sayılı EPDK Kurul Kararı ile EÜ/1565-5/1137 numaralı üretim lisansının iadesi onaylandı.

Gelecek yatırım planları

Aydem Yenilenebilir Enerji, bu projelerden elde edilen deneyim ve veriler ışığında, daha verimli ve sürdürülebilir projelere yönelerek büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam edeceğini vurguluyor.


Yatırım Tavsiyesi Değildir

Bu makalede yer alan bilgiler, genel bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak kabul edilmemelidir. Burada sunulan veriler ve görüşler, herhangi bir finansal yatırım kararı almadan önce bağımsız bir finansal danışmanlık hizmeti almanız gerektiğini vurgulamak için sunulmaktadır. Yatırım kararları kişisel durumunuz, risk toleransınız ve finansal hedefleriniz göz önünde bulundurularak dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir.

Bu içerik, okuyucuları piyasa trendleri ve sektörel gelişmeler hakkında bilgilendirmeyi amaçlar, ancak yesilhaber.com.tr ve editörleri bu içeriğin doğruluğu, eksiksizliği veya güvenilirliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Yazarlar ve yayıncılar, bu makalede sunulan bilgilerin kullanımından kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı herhangi bir zarar veya kayıptan sorumlu tutulamaz.

Okuyucular, yatırım kararları almadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve bağımsız finansal danışmanlarla görüşmelidir. Burada bahsedilen hisse senetleri ve finansal ürünler hakkında alım-satım kararı almadan önce, ilgili finansal ürünlerin risklerini ve getiri potansiyellerini kapsamlı bir şekilde değerlendirmeniz önemlidir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.