Allianz'ın Net Sıfır Emisyon Hedefleri

Allianz, 2030 yılına kadar 20 milyar Euro’luk net sıfır emisyon planını duyurdu.

Alman sigorta ve varlık yönetimi devi Allianz SE, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüdünü yerine getirme stratejisinin bir parçası olarak 2030 yılına kadar 20 milyar Euro’luk yenilenebilir enerji ve düşük karbon teknolojisi yatırımı yapma planlarını açıkladı.

20 Milyar Euro’luk yatırım hedefi

Allianz Sürdürülebilirlik TaahhüdüAllianz, enerji geçişine yönelik ticari sigorta faaliyetlerinden elde edilen geliri 2030 yılına kadar %150 artırmayı hedefliyor. Bu yatırımın nasıl tahsis edileceği henüz belirlenmemiş olsa da, şirketin yeşil enerji altyapısına ve yeni hidrojen teknolojilerine destek sağlamayı amaçladığı biliniyor.

Ara hedeflerle karbon azaltımı

Allianz, emisyonları hızla azaltmak için perakende motor portföyünde %30’luk ve ticari sigorta segmentinde ise sera gazı emisyon yoğunluğunda %45’lik azaltma hedefleri belirledi. Ayrıca, poliçe sahipleri adına yatırım portföyünün emisyonlarını 2019 referans noktasına göre %50 azaltmayı amaçlıyor.

Allianz’ın geleceği için net sıfır emisyon

Allianz CEO'su Oliver Bäte - Allianz'ın Net Sıfır Emisyon Hedefleri
Allianz CEO’su Oliver Bäte

Allianz CEO’su Oliver Bäte, iklim değişikliği ile mücadele gerekliliğini vurgulayarak, şirketin müşterileri ve iş ortakları ile birlikte çalışarak büyüme potansiyellerini gerçekleştirmeyi ve herkes için daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.

Sürdürülebilirlik çabaları

Allianz’ın sürdürülebilirlik taahhüdü, yüksek emisyonlu sektörlere rehberlik eden kurallar ve yönergeler geliştirerek bu hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Şirket, ayrıca kendi iş operasyonlarında ve yatırım portföyünde sera gazı emisyonlarını azaltma taahhüdünü sürdürüyor.

Sonuç olarak, Allianz’ın 2023 hedefleri, şirketin iklim değişikliği ile mücadeledeki kararlılığını ve sürdürülebilirlik çabalarını gösteriyor. Bu taahhütler, hem Allianz’ın kendisi için hem de müşterileri için daha yeşil bir geleceği desteklemeyi amaçlıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.