Akfen Yenilenebilir Enerji Gelinkaya Projesi Erzurum Aşkale GES ÇED Onayı Türkiye Yenilenebilir Enerji Depolama Teknolojisi

Erzurum, Aşkale’de Akfen Yenilenebilir Enerji (IST: AKFYE) tarafından geliştirilen Gelinkaya Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi, Çevresel Etki Değerlendirmesinden olumlu sonuç alarak Türkiye’deki yenilenebilir enerji girişimlerine yeni bir boyut kazandırıyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Erzurum’un Aşkale ilçesinde hayata geçirdiği bu proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan “Çevresel Etki Değerlendirmesi” sürecinde olumlu sonuç aldı. Bu sonuç, projenin Türkiye’de güneş enerjisi üretimiyle bütünleşik ilk elektrik depolama tesisi olmasını sağladı.

Genel müdür Güngör’ün proje hakkındaki görüşleri

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, projenin sürdürülebilir enerjiye yönelik adımlarının bir parçası olduğunu belirtiyor. Güngör, projenin temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine olan katkısının yanı sıra, enerji depolama çözümlerine de yeni bir bakış açısı getireceğini ifade etti.

Akfen Yenilenebilir Enerji Gelinkaya Projesi Erzurum Aşkale GES ÇED Onayı Türkiye Yenilenebilir Enerji Depolama TeknolojisiProjenin teknik kapasitesi ve yenilikçi yönleri

Proje, 35,75 MWm / 30 MWe güç kapasitesiyle dikkat çekiyor ve 44,86 hektarlık bir alana yayılmaktadır. Ayrıca, 30 MWe / 60 MWh kapasiteli modern bir enerji depolama tesisi de barındırmakta. Bu özellikler, projenin Türkiye’deki enerji depolama çözümleri alanında öncü bir rol üstlenmesini sağlıyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin sektördeki yeri ve gelecek planları

Akfen Yenilenebilir Enerji, 700 MW’lık toplam kurulu gücüyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hidro, rüzgâr ve güneş enerjisi kaynaklarından enerji üretmekte. Şirket, Mart 2023’teki halka arzından bu yana, AKFYE koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmekte ve enerji sektöründe sürdürülebilirlik odaklı stratejilerini sürdürmekte.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Akfen Yenilenebilir Enerji kurulu gücünü 860 MW’ye çıkaracak” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.