YEO Teknoloji yeşil hidrojen yatırımı YEO Teknoloji enerji depolama sistemleri Borsa İstanbul yenilenebilir enerji

Enerji teknolojileri alanının Türkiye’nin liderlerinden biri olan YEO Teknoloji (IST: YEOTK), yeşil hidrojen yakıt hücreleri ve bataryalar için kritik olan membranlar üzerine uzmanlaşmış bir şirket olan ION Membran’a stratejik bir yatırım gerçekleştirdi.

YEO Teknoloji yeşil hidrojen yatırımı YEO Teknoloji enerji depolama sistemleri Borsa İstanbul yenilenebilir enerji ION Membran

Bu ortaklık, YEO Teknoloji’yi yeşil hidrojen sektörünün öncüsü haline getirmeyi hedeflemekte ve REAP Batarya ile iş birliği yaparak enerji depolama sistemlerini devrimleştirmenin potansiyelini taşımakta.

ION Membran ile stratejik iş birliği

YEO Teknoloji’nin ION Membran Teknolojileri A.Ş.’ye yaptığı yatırım, yeşil hidrojen ve enerji depolama alanlarında önemli bir adımı temsil etmektedir. 22 Kasım’da düzenlenen Batarya Teknolojileri Zirvesi’nde duyurulan bu ortaklık, ION Membran’ın yeşil hidrojen yakıt hücreleri ve bataryalı enerji depolama sistemleri için kritik olan membran çözümlerine yapılacak yatırımı içermektedir. 2023 yılında faaliyete geçen ION Membran, hidrojen üreten elektrolizörlerden enerjiye dönüştüren yakıt hücrelerine kadar geniş bir yelpazede çalışmaktadır. Bu membran teknolojisi, performansı artırırken maliyetleri düşürerek çığır açmayı hedeflemektedir.

Yeşil hidrojen pazarının patlaması

YEO Teknoloji yeşil hidrojen yatırımı YEO Teknoloji enerji depolama sistemleri Borsa İstanbul yenilenebilir enerji ION MembranUluslararası Enerji Ajansı tarafından yayınlanan ‘2050’ye Kadar Net Sıfır: Küresel Enerji Sektörü İçin Bir Yol Haritası’ raporuna göre, küresel yeşil hidrojen üretimi 520 milyon tona ulaşacak. ION Membran’ın yenilikçi çözümleri, bu büyüme potansiyelini daha da artırabilir. Goldman Sachs’ın yeşil hidrojen hakkındaki raporu, 2050 yılına kadar pazarın 10 trilyon Euro’ya ulaşacağını öngörmekte. YEO Teknoloji, REAP Batarya ile İstanbul’da bir fabrika kurma aşamasına yaklaşıyor ve yeşil hidrojen üretiminde önde gelen bir rol üstlenmeye hazırlanıyor.

Yeşil Hidrojen Neden Önemli?

YEO Teknoloji, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidro enerji ve biyogaz gibi farklı alanlarda teknoloji üreterek Net Sıfır hedefine katkı sağlayan projeleri hızlandırıyor. Geçen yıl Almanya’da YEO Hidrojen’i kurarak Avrupa pazarına adım atan şirket, yeşil hidrojenin önemini ortaya koyuyor. Yeşil hidrojen, doğal hidrojen bileşiklerinin dönüştürülmesiyle elde edilen bir enerji kaynağı ve Paris İklim Anlaşması taahhütlerini yerine getirme ve küresel enerji sorununu çözme potansiyeli taşıyor. Yeşil Haber’de Yeşil Hidrojen hakkında bir çok bilgi ve makale bulabilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.