Türkiye’nin ilk ve tek “Yenilenebilir Enerji Akademisi” İzmir’de faaliyete geçiyor. Eğitim kampüsünde, bakım ve onarım teknisyenleri yetiştirilecek. REAC (Renewable Energy Academy – Yenilenebilir Enerji Akademisi), alanında, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın önde gelen kuruluşları ile ortaklaşa olarak, Türkiye’nin ilk ve tek “Yenilenebilir Enerji Akademisi”ni hayata geçiriyor.

Yenilenebilir Enerji Akademisi’nde, dünya üzerinde 12 ülkedeki 29 konumda faaliyet göstermekte olan ve Avrupa rüzgar enerji santrali eğitim standartlarını belirleyen Almanya merkezli BZEE (BZEE Academy) ile ABD’nin Iowa eyaletinde bulunan Iowa Lakes Community College’in ortaklığında, çeşitli eğitim programları uygulanacak.

RÜZGAR TEKNİSYENİ YETİŞTİRİLECEK

Akademi’de, Amerikan Rüzgar Enerjisi Birliği AWEA (American Wind Energy Association) onaylı ilk ve en kapsamlı rüzgar enerjisi eğitimleri verilecek. Uluslararası standartlardaki genel sertifika programlarının yanı sıra, özel ve talebe bağlı eğitim programlarının da sunulacağı bu eğitimlerle rüzgar, güneş ve hidroelektrik sahalarında çalışacak teknisyenler yetiştirilecek. Almanya ve ABD’den onaylı sertifikaları alarak mezun olacak teknisyenler, hem Türkiye’de hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışma imkanına kavuşacak.

Yenilenebilir Enerji Akademisi sayesinde, Türkiye de yüz milyonlarca dolarlık bütçeleri ulusal ekonominin içerisinde değerlendirmenin yanı sıra, nitelikli bakım ve onarım personeli yetiştiren bir eğitim merkezi olacak; birçok ülkeye, Ortadoğu ve Doğu Avrupa başta olmak üzere, bir çok ülkeye iş gücü ihraç eder hale gelebilecek.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.