TotalEnergies rüzgar enerjisi projesi ABD offshore rüzgar enerjisi Corio ve Rise ortaklık

TotalEnergies, Corio ve Rise ile New York ve New Jersey sahillerinde 3GW’lık offshore rüzgar enerjisi projesi için iş birliği yaptı. Bu büyük enerji projesi, New York ve New Jersey’deki bir milyondan fazla evi yeşil enerji ile buluşturmayı hedefliyor.

Fransız enerji devi TotalEnergies, Pazartesi günü, New York ve New Jersey sahillerinde “Dikkatli Enerji” (Attentive Energy) deniz üstü rüzgar enerjisi projesinin ortak geliştirilmesi için offshore rüzgar geliştiricisi olan Corio Generation (Corio) ve New York merkezli elektrik üreticisi Rise Light & Power (Rise) ile işbirliği yaptığını açıkladı. Corio ve Rise, projede sırasıyla %27,7 ve %16,3’lük hisselere sahip oldular. Rise, New York Şehri’ndeki varlıklarını ve bağlantı kabiliyetlerini projeye katkıda bulunacak. Karşılığında, geriye kalan %56 hisseyi elinde bulunduran TotalEnergies devrettiği hisseler karşılığında, toplamda 420 milyon dolar nakit alacak. TotalEnergies, Şubat 2022’de New York Bight müzayedesinde deniz kira sözleşmesi OCS-A 0538’in %100’ünü elde etmişti.

TotalEnergies rüzgar enerjisi projesi ABD offshore rüzgar enerjisi Corio ve Rise ortaklıkProjenin Özellikleri ve Amaçları

Proje, New York Eyaleti’nden 54 mil ve New Jersey sahillerinden 42 mil uzaklıkta, 3 gigawatt (GW) üzerinde offshore rüzgar enerjisi kapasitesini geliştirmeyi amaçlamakta. Tamamlandığında, proje iki eyaletteki bir milyondan fazla eve yeşil elektrik sağlayacak. Rise şirketi, projenin Ravenswood Üretim İstasyonu’ndaki bağlantısını yönetecek ve gaz jeneratörlerinin devreden çıkarılma işlemine başlayacak.

Enerji Dönüşümü ve Yeşil Hedefler

TotalEnergies’in Yenilenebilir Enerjiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Stoquart şunları söyledi: “Corio ve Rise ile birlikte New York ve New Jersey sakinlerine daha yeşil bir elektrik sağlayacak büyük bir offshore rüzgar projesini karlı bir şekilde geliştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, şirketin ABD’deki yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösterme kapasitesini artırıyor. ABD hükümetinin 2030 yılına kadar ülkede 30 GW offshore rüzgar enerjisi geliştirmeyi hedeflemesi doğrultusunda, bu proje aracılığıyla New York ve New Jersey’de sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunmaktan da memnuniyet duyuyoruz.”

TotalEnergies, Corio ve Rise ile yaptığı bu ortaklıkla, ABD’nin doğu kıyısında büyük bir yeşil enerji projesini hayata geçirme yolunda önemli bir adım attı. Bu proje, bölgedeki evlere sürdürülebilir enerji sağlamayı hedeflerken, aynı zamanda karbon emisyonlarını azaltma ve yeşil ekonomiye katkıda bulunma hedeflerini de desteklemekte.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.