Yeşil Şarj İstasyonları

Şarj ağı işletmecileri şarj istasyonlarından tamamını veya bazılarını yeşil şarj istasyonu olarak belirleyebilecek. Bu istasyonlar ayrı bir renk veya işaret ile gösterilecek.

Şarj Hizmeti Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle şarj ağı işletmecileri, Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi (YEK-G belgesi) alarak kendi şarj ağında yeşil şarj istasyonları belirleyebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğinde şarj ağı işletmecilerine şarj hizmetine konu olan elektrik enerjisi için Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi (YEK-G belgesi) alarak elektrik piyasasında faaliyet göstermelerine imkan tanındı.

Yeşil şarj hizmeti alanlara belge gösterme zorunluluğu

Yeşil Şarj İstasyonları

Aynı yönetmeliğe eklenen maddeyle şarj ağı işletmecilerine, yeşil şarj istasyonlarından şarj hizmeti alan kullanıcılara YEK-G belgelerini itfa ve ifşa etme yükümlülüğü getirildi. Yeşil şarj istasyonlarındaki şarj hizmetine konu elektrik enerjisinin tamamı için YEK-G belgesinin itfa edilmesi zorunlu hale geldi.

Şarj Hizmeti Yönetmeliği değişikliğiyle şarj ağı işletmecileri kendi şarj ağında yer alan şarj istasyonlarından tamamını veya bazılarını yeşil şarj istasyonu olarak belirleyebilecek. Yeşil şarj istasyonları serbest erişim platformunda ayrı bir renk veya işaret ile gösterilecek ve yeşil şarj istasyonlarının kullanıcılar nezdinde ayırt edilmesine ilişkin logo ve/veya işaretler, EPDK tarafından belirlenecek.

Şarj ağı işletmecileriyle ilgili Şarj ağı işletmecilerine belge kolaylığı düzenlemesine bakabilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.