Sabancı Holding yenilenebilir enerji Türkiye ve ABD'de sürdürülebilir yatırımlar Enerji portföyü genişleme

Sabancı Holding (SAHOL), Türkiye ve ABD pazarlarında sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojilerine olan yatırımlarını artırıyor. Bu yatırımlarla, şirket, ulusal ve uluslararası pazarlarda yenilenebilir enerji portföyünü genişletmeyi hedefliyor.

Sabancı Holding yenilenebilir enerji Türkiye ve ABD'de sürdürülebilir yatırımlar Enerji portföyü genişleme - SAHOL

Sabancı Topluluğu, sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojileri yatırımlarını öncelikli bir büyüme alanı olarak görüyor. Enerjisa Üretim aracılığıyla Türkiye’deki rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarını artırarak, kurulu gücünü 5.000 MW’ın üzerine taşımayı planlıyor. Şirket uluslararası pazardaki deneyimlerini ve bilgi birikimini aktarmak adına Amerika’da önemli bir yatırıma daha imza attı.

Sabancı ABD pazarında gücünü artırıyor

ABD merkezli Sabancı Renewables Inc., Teksas’ta 232 MW’lık bir güneş enerjisi santrali ve 60 MW’lık enerji depolama tesisi lisansına sahip Oriana Solar LLC’nin tamamını satın aldı. Bu yatırımın ardından, Sabancı Topluluğu’nun ABD’deki yenilenebilir enerji kapasitesi 500 MW’ı geçecek. Bununla birlikte, şirket kısa süre içerisinde bu kapasiteyi iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Yatırım planları hızla ilerliyor

Yeni güneş enerjisi santralinin 2025 yılına kadar devreye alınması bekleniyor. Sabancı, geçen yıl Teksas’ta başlatılan 272 MW’lık Cutlass II güneş enerjisi santrali projesinin ise 2024’te faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Sabancı Holding yenilenebilir enerji Türkiye ve ABD'de sürdürülebilir yatırımlar Enerji portföyü genişleme - Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler

Sabancı, Türkiye ile küresel pazarlar arasında köprü kuruyor

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Sabancı Topluluğu’nun Türkiye ile dünya arasında bir köprü olma misyonunu sürdürdüğünü belirtti. Zaimler, Sabancı’nın enerji sektöründe lider olma hedefiyle Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda yaptığı yatırımlarla enerji geçişine öncülük etmeyi amaçladığını ifade etti. Aynı zamanda, şirket ABD merkezli dört farklı fon ve start-up’a yatırım yaparak enerji sektöründe devrim niteliğinde fikirlerle öne çıkmayı hedefliyor.

Bu yatırımlarla Sabancı Topluluğu, sadece ulusal pazarda değil, kürsel ölçekte de sürdürülebilir enerjinin ve yeşil teknolojilerin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.