Enerjisa rüzgar santrali

Enerjisa Enerji Sabancı Holding, Sabancı Üniversitesi ve Teknosa ile yeşil enerji kullanımı için anlaşma imzaladı. İş birliği sayesinde, 2022 yılında üç kurum toplamda  25.425 MWh’lık enerjinin yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak, toplam 14.110 ton CO2 salımının önüne geçeceği kaydedildi.

Enerjisa İşimin EnerjisiYüzde 20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E. ON SE olan, elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji, Sabancı Holding, Sabancı Üniversitesi ve Teknosa’ya %100 ‘Yeşil Enerji’ tedariği  sağlamayı öngören önemli bir iş birliğine imza attı.

 

İş birliği kapsamında Sabancı Holding ve Sabancı Üniversitesi kullandıkları enerjinin tamamını, Teknosa ise Enerjisa abonesi olduğu tüm mağaza ve yerleşkelerinde enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. Yapılan açıklamada şirketlerin bu anlaşma ile temiz enerji kaynaklarının genel alanlarda kullanımını teşvik ederken aynı zamanda Türkiye’nin enerjiye kesintisiz erişimi ve kaynak çeşitlendirilmesini güçlendirerek, arz güvenliğinin garantilenmesine de katkı sağlayacakları belirtildi.

Anlaşma ile Sabancı Holding yaklaşık 11.000 MWh’lık enerjinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

Sabancı Üniversitesi 2022 yılında                              5.980 MWh elektrik enerji tüketecek

Sabancı Üniversitesi de Enerjisa Enerji ile gerçekleştirdiği Yeşil Enerji Anlaşması ile şebekeden kullandığı enerjinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak. Buna göre 2022 yılında üniversite, 5.980 MWh’lık elektrik enerjisi kullanımını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak. Türkiye’de ve yurt dışında pek çok üniversite tarafından örnek alınan Tuzla kampüsünde ayrıca Enerjisa ile birlikte kurulumunu gerçekleştirdiği ve toplam elektrik ihtiyacının %60’ını karşıladığı Güneş Enerjisi Santrali ile Kojenerasyon sistemi de bulunuyor.

Verilen bilgiye göre Sabancı Üniversitesi Tuzla kampüsü, 170.000’in üzerinde bitkinin ve doğal bir göletin bulunduğu kendi enerjisini üreterek elde ettiği tasarrufla tüm enerji kullanımını %100 yeşile dönüştüren bir kampüs özelliğine sahip.

Teknosa 8.505 MWh enerjinin tamamını yeşil enerjiden karşılıyor

Teknosa ile geçtiğimiz günlerde LED aydınlatma dönüşüm uygulaması gerçekleştiren Enerjisa Enerji, çevreye saygılı bir yaklaşımla önemli bir iş birliğine daha imza attı. Teknosa binalarında ve mağazalarında %100 Yeşil Enerji kullanımına da başlıyor. Teknosa 2022 yılında kullanılması beklenilen 8.505 MWh’lık enerjinin tamamını Yeşil Enerji’den karşılayacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.