Yenilenebilir enerji kullanımındaki düzenli artış, 2014-2030 yılları arasında yenilenebilir enerjilerin payının neredeyse dört kat artacağını gösteriyor. IRENA Genel Müdürü Adnan Z. Amin, “Küresel enerji geçişi sürüyor, bu çalışma ile Rusya’nın yenilenebilir enerji potansiyelini daha iyi anlıyoruz, ne gibi faydaları getirebilir ve bunu gerçekleştirebilmek için neler yapılabilir onu değerlendiriyoruz” dedi.

53.5 GW’LİK HES KAPASİTESİ BULUNUYOR
IRENA’nın analizine göre, Rusya’nın toplam enerji portföyünde hidro elektrik ve biyo enerji önemli yer tutuyor. 2015 yılsonu itibariyle ülkenin toplam elektrik kurulu gücünün yüzde 20’si hidroelektrikten oluşuyor. Bu da 53.5 GW’ye ulaşıyor. Amin, “Rusya’nın zengin ve çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi, ekonomik büyüme ve istihdam gibi ülkenin ekonomik hedeflerine önemli katkıda bulunabilir, enerji portföyünü çeşitlendirebilir, enerji güvenliğini artırabilir ve uzak bölgelerdeki enerji arz masraflarını düşürebilir” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.