Polat Enerji

Polat Enerji 8 adet yeni rüzgar türbini alımı için Alman Enercon şirketiyle anlaştı. Polat Enerji yeni türbin alımıyla toplam kurulu gücünü 33,6 MW artırarak 728,6 MW’ye çıkaracak.

Şirketten yapılan açıklamada, türbin alımı için yapılan anlaşmanın Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Enercon İcra Kurulu Başkanı Ulrich Schulze Südhoff arasında imzalandığı bilgisi verildi.

“Yılda 600 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor”

Açıklamada şöyle denildi: “Odak noktasına yenilenebilir enerji için rüzgar ve güneş enerjisini alan, Türkiye’nin en yüksek kurulu güce sahip rüzgar enerjisi yatırımcısı konumunda olan Polat Enerji Grubu’nun rüzgar kurulu gücü, bugün Türkiye rüzgar kurulu gücünün yaklaşık % 5,4’ünü oluşturuyor. Yenilenebilir enerji konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahip olan ve Türkiye’de 2000 yılında ilk şirketini kuran Polat Enerji Grubu’nun 6 santralinde toplam kurulu elektrik gücü 695 MW’ye ulaşmış durumda.”

Portföyündeki santrallerle her yıl 45 milyon ağaç dikimine eş değer olarak 1 milyon 200 bin ton sera gazı emisyonu azaltımına katkı sağlayan Polat Enerji Grubu, yıllık ortalama 600 bin hanenin elektrik enerjisi tüketimini karşılayacak temiz enerji üretiyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.