Küresel enerji dönüşümünü kapsayan ve dünyanın önde gelen pazar araştırması ve danışmanlık firması olan Navigant Research’un global solar PV kurulumlarıyla ilgili yayınladığı yeni bir rapora göre, küresel ölçekte her yıl kurulumu yapılan solar PV kapasitesi 100 GW’yi geçmiş durumda.

Araştırmaya göre, küresel ölçekte 2019 ile 2028 yılları arasında toplam 1.955 GW solar PV kurulumu gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Solar PV sektöründe gelecek 10 yıl içinde 2 milyar dolardan fazla gelir yaratılması bekleniyor.

Solar PV başka bir ifadeyle güneş enerjisi piyasası geçtiğimiz 10 yılda büyümeye devam etti. Şeffaflık ve şebeke istikrarı ihtiyacı, eyalet ve bölge hükümetlerini yeni süreçler ve düzenlemeler kabul etmeye zorladı.

Solar PV piyasasında Çin ve ABD öncülük etmeye devam ediyor. Daha küçük, gelişmekte olan ülkelerde yüksek ışınımlı ülkeler yeni kapasiteler geliştiriyor ve düşük fiyatlar yeni ülkeleri kendine çekiyor.

ASYA – PASİFİK 2019 YILINDA 79.4 GW KURULUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Asya Pasifik bölgesi yıllık solar PV kurulumunun yüzde 63’ü olan 79.4 GW’sini 2019 yılında gerçekleştirdi.

Navigant Research’den kıdemli bir analist olan Pritil Gunjan, “Düzenleyici kurumlar güneş enerjisi dağıtımını teşvik eden yapılardan, daha geniş mekanizmalara ve güneş sektörü büyümesinin kontrol edilmesine ve yönlendirilmesine olanak sağlayan iş modellerine doğru evriliyor.

Bu mekanizmalar, yenilenebilir penetrasyon arttıkça sistem düzeyinde olumsuz sonuçlardan kaçınmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, kaynakların rekabetçi, teknoloji açısından agnostik bir şekilde mümkün olduğunca verimli bir şekilde yeni nesil projelere tahsis edilmesini sağlamayı amaçlamaktadırlar” diye konuştu.

Raporun tamamına ulaşmak için TIKLAYIN

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.