batarya üretimi

Otomotiv endüstrisi birbiri ardına elektrikli araç üretimine yönelirken, batarya üretimi konusunda da yatırım kararları geliyor. Türkiye’de bu alanda üretim yapmak üzere dev gruplar harekete geçti.

Dünya’dan Aysel Yücel’in haberine göre, Koç Holding batarya üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Bu yatırımla ilgili bir süredir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşme halinde olan Koç Ailesi, yatırım için yer arıyordu. Bakanlık üç farklı yer gösterdi.

Yatırım yeri konusunda en güçlü seçeneğin ise daha önce Alman Volkswagen’in (VW) fabrika kurması için kamulaştırılma çalışmalarının başladığı Manisa OSB yakınındaki arazi olduğu öğrenildi. Koç üst yönetiminden oluşan bir heyet, yakın dönemde Manisa’daki bu araziye ziyaret gerçekleştirdi.

Bakanlık ile anlaşma sağlandı ve kurulacak batarya fabrikası için verilecek teşvikin detayları netleşti. Bakanlığa yakın kaynaklar Koç’un batarya üretim tesisi yatırım planını doğrularken, adres olarak Manisa’yı işaret ettiler. Yatırımın 500 milyon doları aşacağı iddia ediliyor.

Kalyon da yatırım hazırlığı yapıyor

Kalyon PV

Bu arada Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli fabrikasını kuran Kalyon Holding de aynı alanda faaliyet göstermek için hazırlık yapıyor.

Yeni kurulan grup şirketi Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım’ın faaliyet göstereceği alanlar arasında batarya hücresi üretimi ile birlikte enerji depolama çözümleri ve teknolojileri üretimini gerçekleştirecek tesisler inşa etmek ve bu tesislerin bakımını sağlamak, bu tesisleri işletmek ve bu amaçla anılan tesislere yatırımda bulunmak gibi başlıklar da yer alıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.