İzdemir Enerji, 8-10 Ağustos arasında talep toplayacak ve halka arz geliriyle 40 milyon dolarlık güneş enerjisi yatırımı yapacak. Hisse kodu “IZENR” olan İzdemir Enerji’nin hissesi 19 liradan satılacak.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Yazar, halka arzdan elde edecekleri kaynağın önemli bir kısmıyla yeni yatırım yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Halka arzdan elde edilecek kaynağın yüzde 75-80’ine karşılık gelen kısmını, şirket enerji kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla kullanımı tüm dünyada hızla artan GES yatırımında kullanmayı planlıyoruz.

Söz konusu halka arz finansmanı ile yenilenebilir enerji alanında Manisa’nın Salihli ilçesinde 147 MW üretim hacmine sahip arazi üzerine 24,1 MW kurulu gücünde fotovoltaik paneller yardımıyla güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla 40 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş - İzdemir Enerji halka arz
İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Yazar

Söz konusu proje için yasal izinleri, olumlu ÇED raporumuzu ve yüzde 70 indirimli Kurumlar Vergisi avantajı, KDV ve sigorta primi avantajı içeren yatırım teşvik belgemizi de aldık. Ayrıca aynı arazi üzerinde 51 MW ilave kurulu güç kapasitesi için başvuruda bulunduk. Çağrı mektubu onayı verilen ve bağlantı anlaşması için gerekli prosedürlerin başlatıldığı 51 MW kurulu güç kapasitesinin ilave yatırım maliyeti ise yaklaşık olarak 30 milyon dolar olacak.”

Ek satışla birlikte yüzde 24,02 halka açık olacak

İzdemir Enerji, halka arz kapsamında sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla 115.100.000 TL nominal değerli paylarını halka arz edecek. Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde halka arzın yüzde 20’si kadar (23.020.000 TL) pay ek satış kapsamında halka arz tutarına eklenebilecek. Halka arz sonrasında İzdemir Enerji’nin halka açıklık oranı ek satış olmaması durumunda yüzde 20,02, ek satış olması durumunda ise yüzde 24,02 olacak.

İzdemir IZENR2023’ün ilk 3 ayında satış geliri yüzde 118 arttı

2022 yılını son derece pozitif ve karlı geçirdiklerini dile getiren Feyyaz Yazar, 2022 yılı net karın yaklaşık 1.136.000.000 TL olarak gerçekleştiğini, 2023 yılı ilk üç ayında ise yaklaşık 161.000.000 TL olduğunu belirtti. 2022 satış gelirlerinin 2021’e göre yüzde 394 arttığını ifade eden Yazar, “2023 yılının ilk çeyreğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre satış gelirlerimiz yüzde 118 artış gösterdi. Öte yandan, şirketimiz kısa vadeli borçlanmalar kalemi 31 Mart 2023 itibariyle yaklaşık 38.000.000 TL’ye geriledi. Uzun vadeli yükümlülüklerin toplam kaynaklara oranı ise yüzde 0,75’e kadar düştü” dedi.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin halka arzına tedbir uygulandı

Halka arzlara talep günden güne artarken 7 Ağustos 2023’de gelen tedbir kararı beklenmiyordu. SPK tarafından alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 3 yeni halka arza brüt takas tedbiri uygulandı. İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş’de bu halka arzlardan biri

Tedbir gelen hisseler şöyle:

      • Izdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (IZENR)
      • Ofis Yem Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. (OFSYM)
      • Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (TATEN)

Konu ile ilgili SPK tarafından KAP’a açıklamalarda bulunuldu. Yatırımcıları bilgilendirmek adına yapılan açıklamada 3 yeni halka arza brüt takas tedbiri alındığı duyuruldu. SPK tarafından yapılan açıklama şöyle: ”Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IZENR.E, OFSYM.E ve TATEN.E paylarında 07/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.”

Borsa İstanbul’da Halka arzı beklenen üç yeşil şirket görmek için tıklayın.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.