İş Bankası Yenilenebilir Enerji Destekleri İş Bankası Deprem Bölgelerine Finansal Yardım İş Bankası Uluslararası Finans Anlaşmaları

Türkiye İş Bankası, uluslararası ortaklarla iş birliği yaparak, yenilenebilir enerji projeleri ve deprem bölgelerine yönelik önemli finans kaynakları sağlıyor.

Türkiye İş BankasıTürkiye İş Bankası, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı PROPARCO ve Green for Growth Fund (GGF) ile imzaladığı kredi anlaşmasıyla toplamda 67 milyon ABD Doları ve 75 milyon Avro tutarında finansman elde etti. Bu kaynaklar özellikle yenilenebilir enerji projelerine ve 6 Şubat 2023 tarihindeki deprem felaketinden etkilenen bölgelere destek için kullanılacak.

Deprem bölgelerine yönelik özel finansal destek

İş Bankası, bu finansmanla birlikte, depremden zarar gören bölgelerdeki insanlara, çiftçilere ve küçük işletmelere finansal yardım sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, banka 230 milyon ABD Doları değerinde ek bir sürdürülebilirlik bağlantılı hazine finansmanı işlemi gerçekleştirdi, bu da özellikle deprem bölgelerine yönelik tüketici kredileri ve kadın girişimcilere yönelik destekler için kullanılacak.

Sürdürülebilir enerjiye büyük katkı

İş Bankası’nın bu adımı, Türkiye’deki yenilenebilir enerji projelerine önemli bir mali destek sağlıyor. Banka, sürdürülebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine ve enerji verimliliğine büyük önem veriyor.

2023’te sağlanan toplam sürdürülebilir kaynaklar

Yılın başından itibaren banka, 2,4 milyar ABD Doları tutarında sürdürülebilir kaynak sağladı. Bu kaynakların büyük bir kısmı, deprem bölgeleri ve yenilenebilir enerji projelerine ayrılmış durumda.

İş Bankası’ndan sürdürülebilir geleceğe destek

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, bankanın sürdürülebilir finansman konusundaki çeşitliliğini ve bölgesel destekleri artırma hedeflerini vurguladı. Yalçın, Türkiye’nin net sıfır taahhütlerine ulaşmasına ve kadınların ekonomik katılımının artırılmasına yönelik çabalarını belirtti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.