Kurumsal Elektrikli Araç Kiralama İngiltere Elektrikli Araç Piyasası Türkiye Yeşil Ekonomi Trendleri

İngiltere, işverenler aracılığıyla elektrikli araç (EV) kiralama konusunda ilerlemeler kaydediyor. Bu durum, sürdürülebilir yeşil ekonomiye doğru atılan adımların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İngiltere’de şirketler, yeni araç satışlarının önemli bir kısmını oluşturuyor. İngiliz Araç Kiralama ve Leasing Derneği (BVRLA) verilerine göre, geçen yıl satılan yeni araçların %53’ü iş dünyası tarafından satın alındı. Şirket araçlarının genel sayısı Mart ayında sona eren 12 aylık dönemde yıldan yıla %3,5 artışla 790.000’e ulaştı. Aynı dönemde, maaş karşılığı kiralanan araçlar %41 artış gösterdi ve neredeyse 50.000’e ulaştı.

İkinci el elektrikli araç pazarındaki durum

İkinci el elektrikli araç piyasası, belirsizliklerle karşı karşıya. Haziran ayında, İngiltere’de kullanılmış bir EV’nin ortalama fiyatı yıllık %20 düşüşle £31,340’a geriledi. Kiralama dönemlerinin sonuna gelen şirket araçları nedeniyle önümüzdeki yıllarda piyasaya yüz binlerce ikinci el elektrikli aracın girmesi bekleniyor.

Kurumsal Elektrikli Araç Kiralama İngiltere Elektrikli Araç Piyasası Türkiye Yeşil Ekonomi TrendleriTüketici talebindeki belirsizlikler ve hükümet politikaları

Tüketicilerin elektrikli araçlara olan talebindeki belirsizlikler ve hükümet politikaları, filo şirketleri için endişe kaynağı olmaya devam ediyor. İngiliz hükümetinin yeni benzinli ve dizel araç satışlarını 2035 yılına kadar ertelemesi ve elektrikli araçlar hakkındaki olumsuz basın haberleri, filo şirketlerini alarma geçirdi. BVRLA’nın Kurumsal İşler Direktörü Toby Poston, piyasaya sunulan araçların sayısı ile ikinci el alıcıların talebi arasında büyük bir dengesizlik olduğunu belirtiyor ve doğru teşvik setinin oluşturulması, tüketici güveninin sağlanması olmazsa piyasa başarısızlığı yaşanabileceğinden endişe edildiğini dile getiriyor.

Türkiye İçin Öneriler

Bu bilgiler ışığında, Türkiye’nin de İngiltere’nin elektrikli araç kiralama modelini benimseyerek yeşil ekonomiye geçiş sürecini hızlandırması ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerini teşvik etmesi önerilebilir. İngiltere’nin uygulamaları, Türkiye’deki şirketlere ve tüketicilere rehberlik edebilir ve benzer teşvik mekanizmalarının oluşturulması, elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması açısından faydalı olabilir. Fakat İngiltere’deki olumsuzluklara da bu planlamalar hazırlanırken dikkat edilmeli.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.