Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi (TÜREK), Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarının hemen ardından, 7-8 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşiyor.

Rüzgar enerjisi, Türkiye’nin yeşil ekonomi ve sürdürülebilir gelecek hedeflerine yönelik önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda “Rüzgarın Yüzyılı” temasıyla düzenlenen 12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi, 7-8 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşiyor

12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi Rüzgar Enerjisi Kongresi İstanbul Canlı Yayın Türkiye Rüzgar Enerjisi KongresiRüzgar Enerjisi Kongresi başladı

Türkiye ve dünyadan 4 binin üzerinde sektör profesyonelinin katıldığı kongre, enerji sektörünün önde gelen isimlerini ağırlıyor. Kongrenin açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, WindEurope CEO’su Giles Dickson ve TÜREB Başkanı İbrahim Erden yapıyorlar.

Geleceğin rüzgarı: İnovasyon ve teknoloji

Kongre, sadece mevcut yatırımlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda enerji depolama, denizüstü rüzgar, hidrojen gibi yükselen teknolojilere odaklanıyor. “Geleceğin Rüzgarı” başlığı altında, sektörün geleceğini şekillendirecek inovasyonlar ve teknolojik gelişmeler tartışılıyor.

Türk tedarikçi günü ve sektör buluşması

Kongrenin ikinci gününde, WindEurope iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Türk Tedarikçi Günü” ile Türkiye’nin rüzgar sanayisi ve Avrupa rüzgar tedarik zinciri bir araya gelecek. Bu platform, sektörün büyümesine ve işbirliğine olanak tanıyacak.

Kariyer festivali ve Açık kürsü toplantıları

Rüzgar enerjisi sektörüne ilgi duyan gençler için düzenlenen “Kariyer Festivali,” yarının çalışanlarını sektöre tanıtma amacı güdüyor. Ayrıca, şirketlerin en yenilikçi ürünleri ve çözümleri hakkında bilgi alabileceğiniz “Açık Kürsü” toplantıları da kongrenin ilgi çekici yanlarından birini oluşturuyor.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin detaylı programına www.turek.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Türkiye’de, rüzgar enerjisinde, 2028’e kadar 5 milyar dolarlık yatırım hedefleniyor” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.