IC Enterra Yenilenebilir Enerji Halka Arzı Türkiye Yenilenebilir Enerji Talep Toplama IC Enterra Enerji Projeleri ve Kapasite Hedefleri

Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki liderlerinden IC Enterra Yenilenebilir Enerji (IST: ENTRA), sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi projelerle yatırımcılarını geleceğe davet ediyor.

27-29 Mart tarihlerinde gerçekleşen halka arz talep toplama sürecinde bugün son gün. IC Enterra Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründe önemli projeleri ve 25 yılı aşkın tecrübesiyle, Borsa İstanbul’daki halka arzına hazırlanıyor. Bugün talep toplama sürecinin son günü. IC Holding CEO’su Murad Bayar ve IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok’un değerlendirmeleriyle desteklenen bu süreç, şirketin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ışık tutuyor.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyelinde öncü rol

IC Enterra, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren hidroelektrik santralleriyle enerji üretiminin çeşitliliğini ve kapasitesini artırıyor. Erzincan’daki Bağıştaş-1 HES başta olmak üzere, Mersin’deki Kadıncık-1 ve Kadıncık-2 HES, Tokat’taki Niksar HES, Giresun’daki Çileklitepe HES ve Trabzon’daki Üçharmanlar, Kemerçayır, Yukarı Mercan HES gibi projelerle toplamda 372.9 MW kurulu güce sahip​​.

Yenilenebilir enerji yatırımlarındaki büyüme ve hedefler

IC Enterra’nın yatırım hedefleri arasında, Erzin-2 YEKA GES projesi ve Bağıştaş hibrit GES projesi gibi güneş enerjisine odaklı önemli projeler bulunuyor. Bu projelerle birlikte şirket, Türkiye’de ve dünyada enerji dönüşümüne katkı sağlamayı ve tecrübesini uluslararası alana taşımayı amaçlıyor​​.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Halka Arzı Türkiye Yenilenebilir Enerji Talep Toplama IC Enterra Enerji Projeleri ve Kapasite Hedefleri
IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok

Liderlerin bakış açısından IC Enterra

IC Holding CEO’su Murad Bayar, şirketin enerji sektöründeki çeyrek asırlık başarılarını taçlandıracak halka arz sürecine duyduğu heyecanı paylaşıyor. Bu süreç, grup bünyesinde enerji alanında atılan ilk halka arz adımı olma özelliğini taşıyor. Bayar, IC Holding’in inşaat, enerji, turizm gibi alanlardaki faaliyetlerini vurgulayarak, topluma ve çevreye olan katkılarına değiniyor.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, enerjide arz güvenliği ve sürdürülebilir kalkınmanın önemine dikkat çekiyor. Yenilenebilir enerjinin global ve ulusal önemi, iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolü ve sektörün geleceği üzerine değerlendirmelerde bulunuyor.

Finansal Güç ve Halka Arzın Getireceği İmkanlar

2023 yılında 2.8 milyar TL hasılata ulaşan IC Enterra, halka arzdan elde edilecek geliri yenilenebilir enerji projelerine yatırarak şirketin ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığını desteklemeyi hedefliyor. Halka arz gelirlerinin bir kısmı Bağıştaş GES ve Erzin-2 GES projelerine, bir kısmı depolamalı RES ve GES projelerine, büyük bir bölümü ise yurt içi ve yurt dışı yenilenebilir enerji santrali yatırımlarına ayrılacak. Bu stratejiyle şirket, 2026 sonunda toplam kapasitesini 1,200 MW’a çıkarmayı planlıyor​​.


Bu makalemiz ilginizi çektiyse IC Enterra Yenilenebilir Enerji (IST: ENTRA) 27-29 Mart’ta halka arz ediliyor başlıklı makalemiz de inceleyebilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.