Gökçedağ Res

Türkiye’deki kurulu gücünün yüzde 87’si, elektrik üretiminin ise yüzde 100’ü yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanan Zorlu Enerji, jeotermalden güneşe, rüzgârdan elektrikli otomobil şarj istasyonuna kadar geniş bir yelpazede yatırımlarını sürdürüyor. Zorlu Enerji son olarak Gökçedağ Rüzgâr Enerji Santrali’nin 135 MW’lık kurulu gücünü 150,6 MW’a çıkarmak üzere lisans tadili gerçekleştirdi.

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak
Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak ‘’Yenilenebilir enerji alanındaki yatırım stratejilerimizi, gelecek odaklı gelişim hedeflerimiz doğrultusunda ve değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurarak tekrar ele alıyor, yatırımlarımızı daha ileriye taşımak için ilaveler yapıyoruz. Bu doğrultuda Gökçedağ Rüzgâr Enerji Santralimizin kapasitesinde 15,6 MW’lık bir artırım gerçekleştirmek üzere lisansımızı tadil ederek hedeflerimize doğru bir adım daha atmış olduk” diye konuştu.

GELECEĞİN ENERJİ ŞİRKETİ

Ülkemizin zengin yenilenebilir enerji kaynak çeşitliliğini, ileri teknoloji ve inovasyonla buluşturduklarına da değinen Sinan Ak, “Geleceğin enerji şirketi olma vizyonuyla çıktığımız yolda sürdürülebilir bir ekonomik büyüme modeli inşa edebilmek amacıyla jeotermal, güneş, rüzgâr ve elektrikli otomobil şarj istasyonu yatırımlarımıza devam ediyoruz.

13 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Gökçedağ Rüzgâr Enerji Santrali’mizin bu kapasite artışı sayesinde yıllık 52 bin MWh saatlik üretim karşılığı 13 bin hanenin elektriği temiz enerjiden sağlanabilecek. Bu sayede 28,5 bin ton karbondioksit (CO2) salımı azaltılacaktır. Bu miktar da 30 bin ağacın bir yılda yapmış olduğu CO2 azaltımına eşdeğerdir.’’ dedi.

Zorlu Enerji, sürdürülebilir büyüme stratejisinin temeline aldığı çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇYS) yaklaşımı ile geleceğin enerji şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bu yazı ilginizi çektiyse Zorlu 80 MW’lik iki rüzgar santralini devreye aldı yazısı da ilginizi çekebilir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.