devreye alınan yenilenebilir kapasite

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Yenilenebilir Enerji Piyasası Güncelleme raporu verilerine göre, geçen yıl küresel olarak devreye alınan yenilenebilir enerji kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 6 artış göstererek 295 GW (gigawatt) seviyesine ulaştı.

Yenilenebilir Enerji KapasitesiYenilenebilir enerji kapasitenin yüzde 46’sı Çin’de devreye alınırken Avrupa Birliği (AB) ise 36 gigawatt güçle ​​​​​​​en yüksek yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye girdiği 2’inci bölge olurken bu yıl ise küresel gücün 320 gigawatta ulaşarak yeni bir rekor görebileceği tahmin ediliyor.

Bu yıl devreye gireceği tahmin edilen kapasite Almanya’nın tüm elektrik talebini ve AB’nin doğalgazdan ürettiği elektriği tek başına karşılayabilecek seviyededir. Kapasitenin % 60’ının güneş enerjisinden elde edileceği hesaplanmakta olup kalan % 40’ın ise rüzgar, hidroelektrik ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından meydana geleceği öngörülüyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.