GE Vernova Kalyon PV İş Birliği FLEXINVERTER Teknolojisi Türkiye Viranşehir 157 MW Güneş Enerjisi Projesi

GE Vernova, Kalyon PV’nin Şanlıurfa Viranşehir’deki 157 MW kapasiteli güneş enerjisi projesi için gelişmiş FLEXINVERTER™ teknolojisi ve mühendislik hizmetleri sağlamak üzere anlaşma imzaladı.

Kalyon PV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, Türkiye’nin temiz enerjiye geçişinde öncü bir rol üstlendiklerini belirtti. Ata, “Güneş paneli üretimimize yaptığımız yatırımlar ve büyük ölçekli güneş enerjisi santralleri ile hem sürdürülebilir enerji çözümleri sağlıyoruz hem de yarattığımız istihdam ile Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkıda bulunuyoruz,” dedi​​​​.

GE Vernova’nın FLEXINVERTER™ teknolojisi

GE Vernova’nın FLEXINVERTER™ teknolojisi, Türkiye’deki mevcut ve planlanan projelerde 2,5 GWp/1,9 GWe toplam güneş enerjisi kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. GE Vernova’nın Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Güneş Enerjisi ve Depolama Çözümleri Sorumlusu Megi Gabriyel, bu projelerin, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynak alanlarındaki (YEKA) başarılarını pekiştirdiğini ve santrallerin öz tüketim projeleriyle şebeke ölçeğinde sabit güç üretmeyi amaçladığını belirtti. Gabriyel, “Bu finansman paketi, enerji sektöründe yenilenebilir enerji teknolojilerinin benimsenmesini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak için rekabetçi finansman seçenekleri sunmamıza olanak sağlıyor,” diye ekledi​​​​.

İnogen ve proje yöneticiliği

GE Vernova’nın çözüm ortağı Inogen, güneş enerjisi santralinin inşaat ve kurulumundan sorumlu olacak. Inogen Grubu Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Soydan, stratejik iş birlikleri sayesinde projedeki zorlukların üstesinden geldiklerini ve profesyonel ekiplerin anında müdahale desteği sağladığını ifade etti. Soydan, “GE Vernova ile olan stratejik ilişkimiz sayesinde tedarik zinciri ve saha faaliyetlerinin koordinasyonunu eksiksiz bir şekilde yürütüp projedeki temel zorlukların üstesinden başarıyla geliyoruz,” dedi​​.

GE Vernova Kalyon PV İş Birliği FLEXINVERTER Teknolojisi Türkiye Viranşehir 157 MW Güneş Enerjisi Projesi
Karapınar Güneş Enerji Santrali

Karapınar güneş enerjisi santrali başarısı

Bu iş birliği, GE Vernova’nın FLEXINVERTER™ teknolojisini kullanan Kalyon Enerji’nin Konya Karapınar’daki 1.347 MWp/1.000 MWe kapasiteli güneş enerjisi santralindeki mevcut iş birliğinin başarısı üzerine inşa ediliyor. 2023 yılında yürütülmeye başlanan bu tesis, Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük tek güneş enerjisi kaynağı olma özelliğini taşıyor​​​​.

Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeli

Türkiye’nin hızla büyüyen elektrik talebi ve karbon emisyonlarını azaltma taahhüdü, yenilenebilir enerji sektörünü hızla genişletmekte ve güneş enerjisini bu büyümenin temel itici gücü olarak konumlandırmakta. Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre; Türkiye, 2035 yılına kadar yaklaşık %500 artışla 52,9 GW’a ulaşmayı hedefliyor​​​​.

GE Vernova ve yenilikçi enerji çözümleri

GE Vernova, enerji geçişine liderlik ederek yenilikçi teknolojilerle dünya çapında enerji üretimine katkıda bulunuyor. Şirketin amiral gemisi FLEXINVERTER™ ve FLEXRESERVOIR™ teknolojileri, yenilenebilir enerji ve enerji depolama çözümlerinde önemli bir rol oynuyor.

GE Vernova hakkında

GE Vernova, enerji geçişine odaklanan küresel bir enerji şirketi. Şirket, enerji, rüzgar ve elektrifikasyon segmentlerini içeren çeşitli iş kollarıyla dünya çapında 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. GE Vernova, daha uygun fiyatlı, güvenilir ve sürdürülebilir enerji çözümleri sunmayı hedefliyor.

GE Vernova Kalyon PV İş Birliği FLEXINVERTER Teknolojisi Türkiye Viranşehir 157 MW Güneş Enerjisi ProjesiKalyon Enerji hakkında

Kalyon Enerji, Türkiye’nin ve dünyanın giderek artan enerji ihtiyacına sürdürülebilirlik vizyonu ile yaklaşan bir enerji şirketi. Şirket, güneş ve rüzgâr santralleri ile enerji depolama tesislerine yatırım yaparak temiz ve yenilenebilir enerji çözümleri sunuyor. Kalyon PV, Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda önemli adımlar atıyor.

Bu iş birliği, Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşma yolunda atılmış önemlibir işbirliği ve hem yerel hem de küresel ölçekte sürdürülebilir enerji çözümlerine olan bağlılığın bir göstergesi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.