Ana Sayfa Etiketler UNDP

Etiket: UNDP

UNDP, Türkiye’nin kültürel mirası için küresel kampanya başlatıyor

UNDP, Türkiye'de deprem etkisiyle zarar gören kültürel miras yerlerini kurtarmak için global bir kampanya yürütüyor. Tarihi mirası koruma çabasına katılın.

UNDP, depremzede küçük işletmelere 4,5 milyon dolar hibe verecek

UNDP depremden etkilenen 11 ilde küçük işletmelere toplam 4,5 milyon ABD Doları tutarında hibe dağıtacağını duyurdu.

UNDP, depremzede kadın girişimcilere 300 bin lira hibe verecek

UNDP tarafından Kahramanmaraş’ta başlatılan hibe programında 1 ila 6 ay sürecek projeler için 10 bin ila 300 bin lira arasında destek verilecek.

UNDP genç hukukçulara “iklim adaleti” eğitimi veriyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye’de genç hukuk öğrencileri için “iklim adaleti” konulu bir seminer programı başlattı.

UNDP deprem enkazını çevreci yaklaşımla kaldıracak

UNDP tarafından yapılan açıklamada, 1 milyar dolarlık “acil çağrı” kapsamında 113,5 milyon dolarlık fon talebinin enkazın çevre dostu bir yaklaşım ile kaldırılması için kullanılacağı ifade edildi.

Yeşil destinasyon modeli Küçükköy’de oluşturulacak

Enerjisa Enerji, UNDP ve Sabancı Üniversitesi Küçükköy’de yeşil destinasyon modeli oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

Yeşil dönüşüm Türkiye’de 300 bin yeni istihdam yaratabilir

UNDP-ILO yeni raporunda, yatırımların fosil yakıtlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına kaydırılması halinde Türkiye çok büyük ekonomik yararlar elde edilebilecek.

Asi Nehri ekosistemi Japonya ve UNDP desteği ile canlanıyor

Japonya tarafından finanse edilen “Hatay için İklim Eylemi“, küresel kampanyanın bir parçası olarak yerel iklim eylemini güçlendirecek. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Japonya’nın sağladığı 1,8 milyon ABD Doları destek ile, Hatay ilinde hassas durumdaki denizel ekosistemi korumayı amaçlayan yeni bir proje başlattı.

UNDP, Türkiye’nin ‘net sıfır’ hedefine destek veriyor

Paris Anlaşması’nın Türkiye tarafından onaylanması konuya dair çabaları hızlandırırken, 2050 iklim değişikliği stratejisi ve 2030 eylem planı hazırlıkları da başladı.

İklim krizine 1 dolar, fosil yakıtlara 4 dolar

UNDP’nin son araştırmasına göre, dünyada iklim krizi ile mücadelede yoksullar için taahhüt edilen her 1 dolara karşılık, iklim krizini kalıcılaştıran fosil yakıt sübvansiyonlarına 4 dolar harcanıyor.