Ana Sayfa Etiketler Küresel ısınma

Etiket: küresel ısınma

COP28 Zirvesinde Fosil Yakıtların Geleceği Belirsizliğini Koruyor

Sultan Al Jaber, fosil yakıtların azaltılması için baskıyı artırırken, OPEC'in direnciyle karşı karşıya COP28 başkanı Sultan Al Jaber, zirvenin bitişine yakın, fosil yakıtlar üzerine anlaşmazlıkların...

COP28 Zirvesi, küresel ısınmayla mücadelede yeni bir dönemi işaret ediyor

Dubai'de gerçekleşen COP28 Zirvesi, küresel ısınmayla mücadelede önemli kararlar alınarak, fosil yakıtların geleceğini tartışıyor .

2024 daha sıcak bir yıl olabilir

Çinli bilim insanlarından alarm: küresel ısınma tehlikesi devam ediyor. Dünya genelinde iklim değişikliği ve küresel ısınma endişeleri giderek artıyor. Çinli araştırmacılar, yayınladıkları son çalışma ile...

BM raporu: Küresel ısınma dizginlenemiyor

Dünya, 1.5 Derece sıcaklık artışını durdurmak için hızla eyleme geçmeliyiz. BM Raporu detayları için okuyun

2023 yazı küresel olarak kaydedilen en sıcak yıl oldu

Copernicus'a göre 2023 Yazı, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'yı etkileyen aşırı sıcak dalgalarla küresel olarak kaydedilen en sıcak yıl oldu. 2023 yılı yaz ayları, Avrupa'nın...

İklim değişikliğinin tehlikeli etkileri

Küresel ısınmanın kasırgalar, sel felaketleri ve kuraklıklar üzerindeki etkilerini keşfedin. İklim değişikliğinin tehlikeli etkileri hakkında bilgi edinin.

Aşırı sıcaklar elektrik şebekelerini zorluyor

IEA’ya göre, aşırı sıcaklar nedeniyle klima kullanımının artması elektrik şebekelerini zorlarken, soğutma ihtiyacı en sıcak bölgelerde elektrik pik talebinin yüzde 70'ini oluşturabiliyor.

Sınırda Karbon Düzenlemesi iklim krizine “dur” diyecek mi?

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili takvimin hızlı işlediğini dikkate alırsak, Avrupa’ya ihracat yapan şirketlerimizin vakit kaybetmeden üretimden lojistiğe kadar her sektörde karbon azaltımı için gerekli adımları atması gerekiyor.

Enerji dönüşümünün 2030 yılına kadar maliyeti 35 trilyon dolar

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’na (IRENA) göre, küresel enerji dönüşümüyle ilgili yeterli ilerleme sağlanamaması 1,5 derecelik iklim hedefini riske sokuyor.    

Küresel ısınma kitlesel ölümlere yol açıyor

WWF ve Londra Zooloji Derneği’nin hazırladığı Yaşayan Gezegen Raporu 2022'ye göre, insan kaynaklı küresel ısınma, dünyanın doğal yapısını değiştirirken kitlesel ölümlere ve bazı türlerin tümüyle yok oluşuna neden oluyor.