Ana Sayfa Etiketler Karbon salımı

Etiket: karbon salımı

Çinli araştırmacılar, çevreci plastik geliştirdi

Çin bilim insanları, hidrojen giderme işleminin esasını oluşturan bir yöntem bularak daha az karbon salımına neden olan plastik üretme yöntemi geliştirdi.

Sınırda Karbon Düzenlemesi iklim krizine “dur” diyecek mi?

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili takvimin hızlı işlediğini dikkate alırsak, Avrupa’ya ihracat yapan şirketlerimizin vakit kaybetmeden üretimden lojistiğe kadar her sektörde karbon azaltımı için gerekli adımları atması gerekiyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji karbon azaltımına 5,5 milyon ton katkı sağladı

Tamamı yenilenebilir kaynaklara dayalı 699 MW kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, kuruluşundan bu yana Türkiye’nin karbon salımının azaltılmasına 5,5 milyon tona yakın katkı sağladı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 5,5 milyon ton karbon salımını azalttı

Yenilenebilir kaynaklara dayalı toplam 699 MW kurulu güce sahip olan Akfen Yenilenebilir Enerji, kuruluşundan bu yana Türkiye’nin karbon salımının azaltılmasına 5,5 milyon tona yakın katkı sağladı.

BİM, 8 depo çatısına 10,58 MW güneş enerjisi kurdu

Son olarak Isparta OSB'de bulunan deposunun çatısına 1 MW GES kuran BİM, şu ana kadar 8 depo çatısına kurulu gücü toplam 10,58 MW'ye ulaşan güneş enerjisi sistemi kurdu.

Mercedes-Benz Türk, enerjisini güneşten alacak 

Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük & Pazarlama Merkezi’ne 3470 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kurulumu için çalışmalara başladı. Şirket 2023 yılında devreye alınacak GES ile elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini karşılayacak.

Hakan Ateş: “Turizmde sürdürülebilir yatırımları finanse etmeye hazırız”

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO'su Hakan Ateş , dünyada sürdürülebilir turizm talebinin arttığına dikkat çekerek, "Türkiye’de ise çevreye duyarlı konaklama tesislerinin oranı sadece % 9.4” dedi.

Çin, yenilenebilir enerjinin payını yüzde 33’e çıkarmayı hedefliyor

Çin, kalkınma planı kapsamında yenilenebilir enerjinin payını 2025'e kadar yüzde 33'e, güneş ve rüzgarın toplam kapasitesini de 2030'a kadar 1,2 teravata çıkarmayı hedefliyor.

BİM, 7 deposunun çatısına toplam 10 MW GES kurdu

BİM, yedinci Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) kurulumunu Erzurum deposunda tamamladı. 7 depo çatısına kurulan GES kurulu gücü ise 10 MW'ye ulaştı.

Ülker, 2021’de elektriğinin yüzde 37,5’ini temiz enerjiden sağladı

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, 2021’de yaklaşık 2,6 milyon TL enerji verimliliği yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Elektrik enerjisi tüketimimizin yaklaşık yüzde 37,5’ini yenilenebilir kaynaklardan tedarik ettik" dedi.