Kalyon Enerji

5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle açıklama yapan Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, “Doğaya saygılı üretim, israfı önleyen tüketim vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda üretime geçirdiğimiz ve her biri, 1 MW DC’lik olan Güneş Enerjisi Santrali, yaklaşık olarak her yıl 5 bin 600 adet ağaç kurtarırken, yılda bin 500 ton karbondioksit salımını da engelliyor” dedi.

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata
Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata

Ata şunları söyledi: “Türkiye’nin yerli teknolojiyle hayata geçirilmiş ilk, Avrupa’nın en büyük enerji santrali olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES), tam da bu noktada Türkiye’nin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirilmiş en büyük yatırımların başında gelirken, iklim değişikliğinin sonuçlarıyla da doğrudan mücadele ediyor.

Dünya Bankası’nın çevresel risk yönetimi yaklaşımının ayrılmaz bir parçası olan Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi uygulamalarının büyük bir titizlikle uygulandığı Kalyon Karapınar GES, çevre ve sosyal etki açısından da kritik bir öneme sahip. Santral 2022 sonunda tam kapasiteye ulaştığında 2 milyon tonun üzerinde karbon emisyonunun önlemesinin yanında, 2 milyon haneye de temiz elektrik sağlayacak.” 

“Her güne Dünya Çevre Günü olarak yaklaşıyoruz” 

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamalarının yanında çevresel sürdürülebilirlik konusunda da millî bir sorumluluk bilinciyle ilerlediklerini belirten Dr. Murtaza Ata, Kalyon Karapınar GES ve Kalyon PV’de üretmekte oldukları enerji teknolojilerinin yanı sıra, yatırımına devam ettikleri 1000 megawatt gücündeki rüzgâr enerjisi santraliyle de Türkiye’nin daha yaşanılabilir yarınları için çalışmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Ata, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yenilebilir enerji, bir çevre meselesi olmanın ötesinde, enerji arz güvenliğinin hayati unsuru haline gelmiştir. Biz bu bakış açısıyla yalnızca bir güne değil, her güne 5 Haziran Dünya Çevre Günü bilinciyle yaklaşıyoruz. Yenilenebilir enerjiyi daha ulaşılabilir kılmak için de var gücümüzle çalışıyoruz.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.