Ana Sayfa Etiketler Fosil yakıt

Etiket: fosil yakıt

Güneş enerjisi yatırımları, fosil kaynak yatırımlarını geçecek

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, güneş enerjisi yatırımlarının 2030'dan önce petrol ve doğal gazdaki toplam yatırımları geride bırakma potansiyeli olduğunu açıkladı.

Avrupa’nın en büyük güneş santrali Karapınar GES açıldı

Avrupa'nın en büyük güneş santrali olan Karapınar GES, Türkiye'nin kurulu güneş enerjisi payını tek başına yüzde 20 artıracak kapasitede.

Enerji dönüşümünün 2030 yılına kadar maliyeti 35 trilyon dolar

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’na (IRENA) göre, küresel enerji dönüşümüyle ilgili yeterli ilerleme sağlanamaması 1,5 derecelik iklim hedefini riske sokuyor.    

Türkiye yeşil finansman stratejisi oluşturmalı

2022 sonbaharında yükselen fosil yakıt fiyatları ve Ukrayna’daki savaşla birlikte enerji teminine yönelik jeopolitik kaygılar dünya kamuoyunu, özellikle Avrasya coğrafyasını yakından ilgilendiriyor. Fosil yakıtlardan...

Fosil yakıtlardan çıkış, 12 trilyon dolar tasarruf sağlayacak

Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan araştırmaya göre, temiz enerjiye geçiş fosil yakıt sistemine kıyasla küresel ölçekte trilyonlarca lira tasarruf sağlayabilmenin yanı sıra enerji arz güvenliğiyle ilgili jeopolitik riskleri de en aza indirebilir.

İklim krizine 1 dolar, fosil yakıtlara 4 dolar

UNDP’nin son araştırmasına göre, dünyada iklim krizi ile mücadelede yoksullar için taahhüt edilen her 1 dolara karşılık, iklim krizini kalıcılaştıran fosil yakıt sübvansiyonlarına 4 dolar harcanıyor.

1,5 derece için fosil yakıtlar yerin altında kalmalı

Nature dergisinde yer alan araştırmaya göre, küresel ısınmayı 1.5°C'nin altında tutmak için 2050 yılına kadar hem petrol hem de doğal gazın yüzde 60'ının ve kömürün yüzde 90'ının yerin altında kalması gerekiyor.

Avrupa’nın temiz enerji başarısı!

Avrupa Birliği’nin (AB) elektrik üretiminde, yenilenebilir kaynakların oranı ilk kez geçen yıl yüzde 38’e yükselerek, yüzde 37’ye düşen fosil yakıtların oranını geçti.

Unilever ürünlerinde yüzde 100 yenilenebilir karbon kullanacak

Temiz Gelecek Vizyonu kapsamında 2030 yılına kadar 1 milyar euro kaynak ayıran Unilever ev ve çamaşır bakım ürünlerinin formüllerinde kullanılan karbonun yüzde 100’ünü yenilenebilir hale getirecek.

“Termik santral yatırımları son bulmalı”

Energy Policy Tracker Analisti Bengisu Özenç, termik santrallere yatırım yapılmamasını savunarak, "Yenilenebilir enerji yatırımı yapıyoruz ama termik santraller üzerinden kömürü de önceliklendiren bir enerji politikamız var.” dedi.