Ana Sayfa Etiketler “Enerji Güvenliği

Etiket: “Enerji Güvenliği

World Energy Outlook 2024: Enerji güvenliği ve temiz enerjiye geçişin önündeki...

IEA Dünya Enerji Görünümü 2024, enerji güvenliği küresel zirvesi, yapay zeka ve enerji sektörü
01:04:43
IEA, enerji güvenliği ve temiz enerji iş birliği üzerine 2025'te Londra’da ve 2024'te Paris'te düzenlenecek zirvelerle enerji sektörünün geleceğini ele alacak.

Türkiye’nin 2053 net sıfır hedefi: Enerji dönüşümünün sosyoekonomik etkileri

Türkiye'nin 2053 net sıfır karbon hedefi, enerji dönüşümüyle ekonomik büyüme ve istihdamda artış sağlarken, sağlık ve çevre üzerinde de olumlu etkiler yaratacak.

Batı’da nükleer yakıt krizi: Artan uranyum fiyatları ve arz darboğazı

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve artan nükleer enerji talebiyle Batı'da uranyum fiyatları yükseliyor. Uranyum krizi, arz sıkıntısı ve çözüm arayışları.

Bayraktar: Nükleer teknolojiye yönelik yaptırımlar kaldırılmalı

Alparslan Bayraktar, UAEA 68. Genel Konferansı’nda Türkiye'nin nükleer enerji stratejisini ve nükleer teknolojiye yönelik yaptırımların kaldırılmasını vurguladı.

Rosatom’un uranyum ticareti: Avrupa’nın bağımlılığı sürüyor

Rusya devlet nükleer enerji kuruluşu Rosatom, batılı ülkelere uranyum ticaretini sürdürüyor. Avrupa'nın Rusya'ya olan uranyum bağımlılığı bu dönemde artarken, uranyum fiyatları 16 yılın zirvesine ulaştı....

Akkuyu NGS 3. Ünite’de dev adım: Reaktör koruma kabuğu şekilleniyor

Akkuyu Nükleer Santrali 3. Ünite İç Koruma Kabuğu Montajı Nükleer Enerji Güvenliği
00:00:30
Akkuyu NGS 3. Ünitede Büyük Adım: İç Koruma Kabuğu Tamamlandı! Güvenlik ve enerji bağımsızlığı hedefiyle Türkiye'nin ilk nükleer santrali yükseliyor.

45. IAEE Uluslararası Enerji Konferansı İstanbul’da başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi enerji konferansı IAEE 45. Uluslararası Enerji Konferansı Türkiye enerji sektörü gelişmeleri
00:01:59
Boğaziçi Üniversitesi, 25-28 Haziran 2024 tarihlerinde 45. IAEE Uluslararası Enerji Konferansı’na ev sahipliği yapacak. Enerji sektörünün geleceği tartışılacak.

WEF Raporu: Küresel enerji dönüşümü belirsizliklerle yavaşlıyor

Küresel enerji dönüşümündeki ilerlemeyi ve zorlukları ortaya koyan Dünya Ekonomik Forumu raporu, özellikle gelişmekte olan ülkelerde temiz enerji yatırımlarının önemini vurguluyor.

Arçelik’in ‘Enerji TIR’ı OSB’leri dönüştürmek için yola çıktı

Arçelik (IST: ARCLK), geçtiğimiz yıl başladığı yerli güneş paneli üretimini bir adım ileri taşıyarak 'Enerji Çözümleri TIR'ı ile organize sanayi bölgelerine (OSB) yenilenebilir enerji...

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu, 2025’te devrede

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS, Mersin’in Gülnar ilçesinde hızla inşa ediliyor. İlk ünitenin Nisan 2025’te devreye alınması planlanıyor. Türkiye’nin enerji açığını kapatmaya yönelik...