Ana Sayfa Etiketler “Enerji Güvenliği

Etiket: “Enerji Güvenliği

Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde yenilenebilir enerjiden rekor elektrik üretimi

Ramazan Bayramı'nda Türkiye, %78,5 ile yenilenebilir enerji rekoru kırdı. Enerji bağımsızlığı ve sürdürülebilir kalkınma odaklı detaylar.

Türkiye ve Dünya Bankası arasında yeşil gelecek için güçlü işbirliği

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunacak beş yıllık ekonomik işbirliği programı yürürlüğe girdi. Türkiye ve Dünya Bankası, sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen ve yeşil dönüşüme odaklanan beş...

CK Enerji, 500 bin konutun bir yıllık tüketimine eşit enerjiyi yeşile...

CK Enerji, 1,23 milyar kWh yenilenebilir enerjiyle Türkiye'nin çevresel sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor ve yeşil enerji yolculuğunu hızlandırıyor.

Dünyanın ilk kara tabanlı SMR projesi Yakutistan’da

Rosatom dünyanın ilk kara tabanlı küçük modüler reaktörünü inşa ediyor. Rosatom'un Yakutistan'daki tarihi projesi, dünyanın ilk kara tabanlı küçük modüler reaktörünü (SMR) inşa ederek, nükleer...

Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye-Libya yenilenebilir enerji ortaklığı

Bakan Bayraktar'ın Libya'nın petrol ve doğalgaz kaynaklarının yanı sıra, yenilenebilir enerji potansiyeline de dikkat çektiği Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi gelecek projeksiyonları açısından önem taşıyor.

KKTC ile denizaltı elektrik bağlantısı projesi hayata geçirilecek

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki denizaltı elektrik bağlantısı projesi, Ada'nın yeşil enerji potansiyelini güçlendirmeyi ve yenilenebilir enerji teknolojilerine olan yatırımları artırmayı...

Akkuyu Nükleer Santrali’nde personel eğitimi için simülatör kullanılacak

Akkuyu Nükleer Santrali, sürdürülebilir enerji ve güvenlik için Tam Ölçekli Simülatör ile eğitim veriyor. Yeşil ekonomiye katkı sağlayacak.

Polonya, ilk nükleer santralinin çevresel iznini verdi

Polonya, enerji güvenliği açısından hayati bir yatırım olan ülkenin ilk nükleer santrali için çevresel bir izin verdiğini açıkladı. Polonya Çevre ve İklim Bakanı Anna Moskwa,...

Fatih Birol: “Dünyanın ilk global enerji krizinin ortasındayız”

IICEC tarafından düzenlenen “Enerji Güvenliği, Temiz Enerji & Finansmanın Rolü” konferansında konuşan IEA Başkanı Fatih Birol, “Dünyanın ilk global enerji krizinin ortasındayız. Bu krizden kısa sürede çıkmamız mümkün gözükmüyor” dedi.

IICEC’den Enerji Güvenliği, Temiz Enerji ve Finansmanın Rolü Konferansı

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen “Enerji Güvenliği, Temiz Enerji ve Finansmanın Rolü” konferansı, 23 Haziran 2022 Perşembe günü, İstanbul Sabancı Center’da gerçekleştirilecek.