Eksim Enerji

Eksim Holding’in yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketi Eksim Enerji, geçtiğimiz yılın haziran ayında gerçekleşen YEKA RES-3 yarışmaları kapsamında kazandığı 6 lisans için 350 milyon dolarlık bir yatırıma hazırlanıyor.

Ön lisansı onaylanan Amasya, Bingöl, Karaman, Mardin, Siirt ve Yozgat illerindeki rüzgâr enerji santrallerinin türbin tedarikine yönelik Nordex ile iş birliği yapacak olan Eksim Enerji, YEKA RES-3 projeleri ile toplam 260 MW büyüklüğünde bir yenilenebilir enerji kaynağını Türkiye’ye kazandırmayı hedefliyor.

Eksim Enerji’nin yeni yatırımında kullanılacak türbinler için birçok ilke de imza atılması hedefleniyor. Bu kapsamda, YEKA RES-3 projeleri için ön görülen yerlilik oranlarını sağlayacak Nordex’in ürettiği en son teknoloji rüzgâr türbinleri, düşük rüzgarlı sahalarda dahi yüksek üretim yakalamayı amaçlıyor. Yenilenebilir enerji dönüşümüne yönelik yapılan bu önemli yatırım, teknolojideki yeniliklerin ülkemize aktarılmasına ve istihdam artışına da katkı sunacak.

Eksim Enerji’nin temiz enerji portföyü 1,751 MW’ye çıktı

Üretim gücünü sürdürülebilir kaynaklardan alan Eksim Enerji, sunduğu yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyü ile rüzgâr, hidroelektrik ve güneş enerjisine odaklanıyor. Türkiye’nin her bölgesinde yatırımları bulunan Eksim Enerji, ülkemizde 2022 yılı içinde rüzgâr enerjisinden üretilen elektriğin yüzde 4’ünü üreterek yeşil bir dünyaya katkı sağladı. İlave kapasitelerle kurulu gücünü 2022 yılı sonunda 626 MW’a çıkaran Eksim Enerji, lisans halinde ve devam eden projelerle birlikte yenilenebilir enerji portföyünü ise 1.751 MW’ye yükseltti.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Raporu’na göre Eksim Enerji, 2022 yılını rüzgar enerjisinde kurulu güç sıralamasında altıncı olarak tamamladı. Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımlar ile önemli bir tecrübe kazanan Eksim Enerji, Arnavutluk ve Özbekistan gibi farklı coğrafyalarda yapılacak ihalelere de katılmaya hak kazandı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.