Ana Sayfa Etiketler Eksim Enerji

Etiket: Eksim Enerji

Türkiye’nin yeşil dönüşümünde uzun dönemli elektrik tedarik anlaşmalarının rolü

Türkiye'nin yeşil enerjiye geçişinde kritik rol oynayan uzun dönemli elektrik tedarik anlaşmaları ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının gelişimi.

Eksim Enerji 350 MW güneş enerjisi yatırımı yapacak

Rüzgar ve hidroelektrikten oluşan toplam 626 MW kurulu güce sahip olan Eksim Enerji hibrit projeler dahil yaklaşık 350 MW Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı hedefliyor.

Eksim Enerji’nin yeni CEO’su Arkın Akbay oldu

Eksim Holding’in yüzde 100 yenilenebilir enerji üretim şirketi Eksim Enerji’nin yeni CEO’su Arkın Akbay oldu.

Eksim Enerji 260 MW’lık 6 rüzgar santrali kuruyor

Eksim Enerji, YEKA RES-3 yarışmalarında kazandığı kurulu gücü toplamı 260 MW olan 6 lisansa yönelik projelerin hayata geçirilmesi için 350 milyon dolarlık bir yatırım yapacak.

Eksim Enerji Yönetim Kurulu üyeliğine Cemal Çelik atandı

Eksim Holding’in yüzde 100 yenilenebilir enerji üretim şirketi Eksim Enerji Yönetim Kurulu üyeliğine Cemal Çelik atandı.  

Eksim Enerji, Kalyon PV’den 187,5 MW güneş paneli alacak

Eksim Enerji Viranşehir GES projesinin solar panellerinin tedariki için Kalyon PV ile anlaştı. Toplam 187,5 MW kurulu güce sahip projede 352 bin 112 adet yerli güneş paneli kullanılacak.

YEKDEM tüketicinin elektrik maliyetini azaltıyor

Eksim Enerji Genel Müdürü Sabahattin Er, YEKDEM kapsamındaki yenilenebilir enerji santrallerinin ulusal elektrik tarifesinin maliyetini azaltması dolayısıyla tüketicinin elektrik faturasına olumlu yansıdığını söyledi.

Eksim Enerji, 150 MW kapasite artışı yapacak

Eksim Enerji, Geyve RES’de 98 MW ve Silivri RES’de 52 MW olmak üzere toplam 150 MW kapasite artışı yapacak. Toplam 22 türbinden oluşacak ilave kapasite için Nordex türbinleri kullanılacak.

Eksim, Ukrayna’da RES yatırımı için Nordex ile anlaştı

Eksim Enerji, Ukrayna’nın Skole bölgesinde 67.2 MW kurulu gücünde rüzgar enerjisi santrali inşa etmek üzere Nordex ile anlaşmaya vardı. Anlaşma 15 senelik “Premium Service” hizmetini de kapsıyor.