biyogaz santrali

Dumanoğlu Enerji, Nevşehir’in Merkez ilçesinde kurulu 2 MW kurulu gücündeki Biyokütle Enerji Santrali (BES) sahasında yaklaşık 1,5 MW kapasiteli güneş enerjisi projesi kurmayı planlıyor.

Şirket, yakıt olarak büyük oranda belediye atıklarının kullanıldığı biyokütle enerji santrali sahasında kurmayı planladığı güneş enerjisi projesinin kapasitesini toplam 1,48 MW’ye çıkarmak için başvurdu.

Dumanoğlu Enerji, Nevşehir’in merkez ilçesinde kurulu 2 MW kapasiteli dayalı biyokütle enerji santrali (BES) sahasında “Birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi” tanımına uygun olarak güneş enerjisi santrali kurmayı planlıyor.

Şirket BES sahasında kurmayı planladığı 0,2970 MWp GES yardımcı kaynak ünitesine ilave olarak 1,1849 MWp GES yardımcı kaynak ünitesi daha kurmak üzerine EPDK’ya proje tadilat başvurusunda bulundu. EPDK sitesinde yer alan duyuruya göre, ilave saha talebinde bulunan Dumanoğlu Enerji toplam yardımcı kaynak gücünü 1,4819 MWp olacak şekilde lisansının tadil edilmesini talep etti.

11 yenilenebilir enerji santralinin işletmesini yapıyor

Dumanoğlu Enerji, 2003 yılında İstanbul Mecidiyeköy’de kurulan Segment Bilgisayar ile Halil Söyler ortaklığı ile kurulan bir şirket. Şirket bünyesinde bulunan 7 MW lisanssız güneş enerjisi projesi, 3 çöp gazı projesi ve 1 biyogaz projelerinin işletmesini yapıyor. Şirket, santral projelerinin kurulumunu da kendi ekibiyle gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.