Ana Sayfa Etiketler Biyokütle

Etiket: biyokütle

Dumanoğlu Enerji, BES sahasına güneş santrali kuracak

Dumanoğlu Enerji, Nevşehir'de 2 MW kurulu gücündeki Biyokütle Enerji Sahtrali sahasında yaklaşık 1,5 MW kapasiteli güneş enerjisi projesi kurmayı planlıyor.

Türkiye’de günde 80 bin ton çöp üretiliyor

Balıkesir’de biyokütle tesisini devreye alan Biotrend Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Doğan, Türkiye’de günlük çöp miktarının yaklaşık 80 bin ton olduğunu belirterek, bunun sadece 45 bin tonunun işlendiğini söyledi.

Biyokütle, yıllık elektrik tüketiminin üçte birini karşılayabilir

BESTMER Müdürü Prof. Dr. Koçar, biyokütle kaynaklarının teorik olarak, Türkiye'nin yıllık elektrik tüketiminin üçte birini karşılayabileceğini belirtti.

Elektrik santral sahalarında yenilenebilir enerji için düzenleme

EPDK'nin oluşturduğu yeni metodoloji çerçevesinde, aynı santral sahası içinde fosil yakıtlı santraller ile güneş, rüzgar ve biyoyakıt gibi yenilenebilir enerji tesisleri birlikte faaliyet gösterebilecek.

Mısır ekip elektrik biçiyor

Mimsan CEO’su Ahmet İlhan mısır sapı, fındık kabuğu ve şehir çöpünün büyük bir kaynak olduğunu belirterek, “Türkiye biyokütle enerjisini kullanarak yılda 10 milyar doları dışarı ödemekten kurtulabilir” dedi.

“Türkiye’nin biyokütle potansiyeli 8.6 milyon ton petrole eşdeğer”

EMTA Enerji Genel Müdürü Orkun Özgencil, Türkiye'nin biyokütle enerjisinde kurulu gücün 634.2 MW olduğunu, ancak potansiyelin 8.6 milyon ton petrol eşdeğeri olduğuna dikkat çekti.

“Türkiye 2023 yılı biyokütle hedefine ulaşabilir”

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye’nin 2023 yılına kadar bitkisel ve hayvansal atıkları daha iyi değerlendirerek biyokütle enerji hedefine ulaşabileceğini bildirdi.

Yüzde 100 yenilenebilir mümkün mü?  

Global olarak bir enerji transformasyonundan geçiyoruz. Bu denli hızlı değişimlerde gündemi çok iyi takip etmek, ulaşılabilen en küçük bilgiyi paylaşmak son derece önemli. Bu...