Dicle Elektrik Geri Dönüşüm Çabaları 2023 Sera Gazı Azaltımı Başarısı Enerji Tasarrufu ve Çevre Koruma

Dicle Elektrik, kesintisiz enerji sağlamanın yanı sıra çevre korumaya da büyük önem veriyor. 2023 yılında 3.5 bin ton metal, bin ton kağıt ve 5.5 ton plastik atığı geri dönüştürerek, 510 ton sera gazı salımını önledi.

Dicle Elektrik 2023 Sera Gazı Azaltımı Başarısı Enerji Tasarrufu ve Çevre Koruma

Bu geri dönüşüm faaliyetleri, yaklaşık 92 varil petrol tasarrufu ve 4.5 ton hammaddenin korunmasını sağladı. Aynı zamanda, 16 binden fazla ağacın kesilmesini engelleyerek, 6.5 milyon kWh enerji tasarrufuna katkıda bulundu.

Yaşar Arvas’tan çevreci politikalar vurgusu

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, sıfır atık hedefine ulaşma yolunda şirketin attığı adımları anlattı. 2023’te geri dönüştürülen 4 bin 500 ton atığın ekonomiye katkısını vurguladı. Arvas, şirketin çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında lider konumda olduğunu belirtti ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Dicle Elektrik Geri Dönüşüm Çabaları 2023 Sera Gazı Azaltımı Başarısı Enerji Tasarrufu ve Çevre Koruma
Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas

Resmi düzenlemelere uyum ve gelecek vizyonu

Dicle Elektrik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu regülasyonlarına uygun şekilde hareket ediyor. Arvas, temiz ve yeşil bir geleceğe doğru ilerlediklerini belirtti. 2022 yılında, dönüştürülen 3 bin 720 ton metal, 814 ton kağıt ve 9 ton plastik atıkla önemli kaynak tasarrufu sağlandı ve 460 ton sera gazı salımı engellendi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.