Beta-Gida-gunes-enerjisi

Çay üreticisi Beta Gıda, Adana fabrikasının çatısına 3 bin 278 adet ve Trabzon fabrikasının çatısına 732 adet güneş paneli kurarak toplam 1,614 kW (1,6 MW) güneş enerjisi kurulu gücüne ulaştı.

Şirket elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayarak Ağustos 2023 itibariyle 1.881.785,62 kg karbon emisyonunu önledi.

Beta Gıda, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve tüketim kaynaklarında oluşabilecek eksikliği önlemek amacıyla dünya genelinde gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarına Türkiye’deki fabrikaları ile destek vermeye devam ediyor.

Çay üretiminde ihtiyaç duyduğu elektriği çatı GES’lerden karşılıyor

Özellikle son yıllarda ülkemizde gerçekleşen orman yangınları sebebiyle yok olan ormanlık alanları yeniden yeşerterek geleceğe daha temiz bir doğa bırakmayı hedefleyen Beta Gıda, GES projesi çerçevesinde, 2021 yılından bu yana çay üretiminde ve ofis içi kullanımda ihtiyaç duyduğu tüm enerjiyi çatı üstü güneş panellerinden elde ediyor.

Adana ve Trabzon’daki fabrikalarında üretim esnasında ortaya çıkan emisyon oranına eş değer olarak bugüne kadar toplam 35 binin üzerinde fidan dikimi de gerçekleştiren Beta Gıda, yeşil bir doğa için çabalamaya, bu yöndeki çalışmaları desteklemeye ve bu doğrultuda yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.